Triple Crown Series: Αγώνας επιπέδου στη Ρόδο

By

Το τριήμερο που μας πέρασε 12,13 και 14 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με  επιτυχία η o τρίτος στη σειρά  αγώνας Level III του triple crown με την ονομασία Apollo Open. Έπειτα από τη Τσεχία και τη Σερβία σειρά είχε η Ελλάδα να φιλοξενήσει έναν ακόμη μεγάλο αγώνα και συγκεκριμένα η Ρόδος γνωστή πλέον για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων έπειτα και από το παγκόσμιο του προηγούμενου έτους.

Ο αγώνας αποτελούταν από 30 στάδια υψηλού επιπέδου, στα οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έξυπνα και προκλητικά σενάρια. Ο σχεδιαστής των σταδίων, ο γνωστός σε όλους μας κ. Νίκος Καβουκλής, πέραν της δεδομένης σκοπευτικής ικανότητας του, μας έδειξε επιτυχώς και την άλλη πλευρά του, αυτή της σχεδίασης. Μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, στην ενότητα των σταδίων, http://www.ipscrhodes.gr/stages/ , θα σας πείσει. Ο ίδιος ο αγωνάρχης του αγώνα άλλωστε,  εκπρόσωπος της γνωστής εταιρείας όπλων CZ, κ. Milan Trikulja, έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από τα στάδια και τον βαθμό δυσκολίας τους όσο και από τη γενικότερη οργάνωση αλλά και τη κατάσταση του σκοπευτηρίου στον Καλαμώνα σε βαθμό τέτοιο ώστε να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα και το 2013.  Σε παρόμοιο ύφος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Vitaly Kryouchin, εκπρόσωπο της Ρωσικής αντιπροσωπείας και μέλος της συνομοσπονδίας πρακτικής σκοποβολής ο οποίος και αναγνώρισε την επιτυχία του αγώνα. Στη σωστή οργάνωση και ομαλή ροή του αγώνα φυσικά συνέβαλε και η παρουσία του έμπειρου κ. Κώστα Χαλκιόπουλου ως διευθυντή αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όσον αφορά τους συμμετέχοντες, εκτός των Ελλήνων, στον αγώνα έλαβαν μέρος σκοπευτές  από Τσεχία, Ισραήλ, Εσθονία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Ουκρανία και Μεγάλη Βρετανία. Πραγματικά ο διοργανωτής σύλλογος, ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρόδου (ΣΚΟΡ), αξίζει τα εύσημα για αυτή τη προσπάθεια καθώς το να διοργανώνει ένα τόσο μεγάλο αγώνα, διεθνούς χαρακτήρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκτός παγκοσμίου και μάλιστα εν μέσω κρίσης όσον αφορά τους Έλληνες, δείχνει τη θέληση των ανθρώπων του συλλόγου να κρατήσουν το επίπεδο της σκοποβολής IPSC στη χώρα μας ψηλά, γεγονός που συμβάλλει θετικά στο να μην θεωρείται η διοργάνωση του παγκοσμίου απλά ένα πυροτέχνημα. Σας υπενθυμίζουμε επίσης, όπως είχε γραφτεί και σε παλιότερη ανακοίνωση στο shooters σχετικά με το Apollo Open, πως ο διοργανωτής σύλλογος  ανέλαβε εξ΄ ολοκλήρου  τα έξοδα συντήρησης του σκοπευτηρίου, αλλά και της διοργάνωσης στο σύνολό της.

Ένας τέτοιος αγώνας όπως είναι λογικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από πολλές συμμετοχές μιας και τέτοια σκοπευτικά γεγονότα δεν συμβαίνουν κάθε μέρα. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη και για μια ακόμη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το φαινόμενο των λίγων συμμετοχών. Είναι αλήθεια πως τα έξοδα συμμετοχής και μόνο σε έναν τέτοιο αγώνα είναι αρκετά, τα έξοδα μετακίνησης από και προς Ρόδο επίσης αρκετά και σίγουρα αυτά αποθάρρυναν αρκετούς. Οι διοργανωτές βέβαια έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για τη μείωση του κόστους του αγώνα, ξεκινώντας με εκπτώσεις στα ξενοδοχεία διαμονής, έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά μέσω της Blue Star Ferries και παραχώρηση φυσιγγίων αξίας 80 ευρώ σε όλους τους Έλληνες σκοπευτές μέσω της εταιρείας Apollo! Τελικά όμως ούτε αυτά κατάφεραν να πείσουν τους Έλληνες να επισκεφθούν το όμορφο νησί της Ρόδου με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερες συμμετοχές Ελλήνων από τους υπόλοιπους των άλλων χωρών. Είναι πραγματικά κρίμα που ένας τέτοιος αγώνας δεν έχει την συμμετοχή των σκοπευτών που του αναλογεί ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με πηγές του shooters, πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να συμμετάσχουν, τόσο από την Ελλάδα αλλά και εκτός, όμως λόγω κόστους ή προβλημάτων μετακίνησης δεν τα κατάφεραν.

Στα των αποτελεσμάτων τώρα και στην κατηγορία Production, τη πρώτη θέση κατέβαλε ο Momcilovic Ljubisa από τη Σερβία με δεύτερο τον Vysny Marian από τη Σλοβακία και τρίτο τον μικρό Hrnciarik Andrej επίσης από τη Σλοβακία. Στην κατηγορία Standard o Batki Gyorgy από την Ουγγαρία βρέθηκε στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον δικό μας Βέργο Απόστολο που κατέλαβε τη δεύτερη θέση ενώ στη τρίτη θέση βρέθηκε η Εσθονή Eemann Jana. Τέλος στην Open ο Havlicek Miroslav από τη Τσεχία αναδείχθηκε νικητής με δύο ακόμη ελληνικές συμμετοχές να ακολουθούν και να βρίσκονται στο βάθρο, τον Καβουκλή Νίκο στη δεύτερη θέση και τον Καλογεράκη Γεώργιο στην τρίτη. Αν μη τι άλλο μπορεί οι ελληνικές συμμετοχές να ήταν λίγες, τουλάχιστον όμως οι επιδόσεις τους κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικότατο επίπεδο.

Εν κατακλείδι, ο αγώνας της Ρόδου μπορεί να είχε λίγες συμμετοχές Ελλήνων, όμως όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα, οργάνωση, επίπεδο σταδίων, επίπεδο συμμετεχόντων σκοπευτών, κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα θέτοντας τα θεμέλια ενός νέου μεγάλου θεσμού στη χώρα μας, που όπως όλα τα πράγματα στην αρχή αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του. Ευελπιστούμε όμως πως το 2013 τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους μας και θα μπορέσουν ακόμη περισσότεροι αθλητές να απολαύσουν ένα τόσο μεγάλο γεγονός ενώ είμαστε σίγουροι πως αυτός ο αγώνας ήταν μόνο η αρχή.

Τα αποτελέσματα του αγώνα: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα