Cyprus Grand Prix 2014: Πάμε για νέο ρεκόρ συμμετοχών!

By

 

[box_light]

Μέχρι στιγμής ξεπέρασαν τις 400 συμμετοχές αθλητών και αθλητριών από 30 χώρες!
 
Ολυμπιονίκες και παγκοσμιονίκες θα δώσουν το παρών τους, στους βατήρες του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου στα Λατσιά

[/box_light]

 

Για άλλη μια χρονιά, την 31η, η Κύπρος διοργανώνει το πιο δημοφιλές Γκραν-Πρι στα ολυμπιακά αγωνίσματα κυνηγετικού όπλου (τραπ, σκητ, διπλό τραπ), τον ετήσιο διεθνή αγώνα του “CYPRUS GRAND PRIX 2014”, που και φέτος θα γίνει στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο στα Λατσιά, από τις 19 μέχρι τις 24 Μαρτίου. Μια σχεδόν εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 400 από 30 χώρες και για άλλη μια χρονιά συνηγορούν στο γεγονός ότι ο αγώνας της ΣΚΟΚ είναι ο μεγαλύτερος στο είδος του, που συγκρίνεται ευνοϊκά με αγώνες «Παγκοσμίου Κυπέλλου» της ISSF και είναι μεγαλύτερος από αρκετούς ηπειρωτικούς αγώνες (Πανασιατικούς, Παναφρικανικούς, Παναμερικανικούς κλπ).

Μεγάλα ονόματα

Στους αγώνες συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκοποβολής, ολυμπιονίκες και παγκοσμιονίκες, όπως οι Τόρε Μμπρόβολντ από τη Νορβηγία, Μαξίμ Κοσάρεβ, Βαλερί Σιόμιν και Βασίλι Μοσιήν από τη Ρωσία, η Σλοβάκα Ντάνκα Μπαρτέκοβα, ο Ιρλανδός Ντέρες Μπάρνετ, ο Ούγγρος Ρόλαντ Γκέρεπικς οι Σουηδοί Χάκαν Ντάλμπι και Μάρκους Σβένσον, καθώς και οι Ελλαδίτες Ευθύμιος Μίτας, Νίκος Μαυρομμάτης και Γιώργος Σαλαβαντάκης. Η Ελληνική αποστολή συμμετέχει στη διοργάνωση με βάση το αθλητικό πρωτόκολλο του ΚΟΑ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της Ελλάδας.

Για τη φετινή διοργάνωση μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΣΚΟΚ, Δημήτρη Λόρδο ο οποίος τόνισε πως «με δεδομένη την παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει αγγίξει όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, η διοργάνωση συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των αθλητών, σωματείων και ομοσπονδιών της Ευρωπαϊκής σκοποβολής και όχι μόνο, αφού προβλέπεται να πάμε για νέο ρεκόρ συμμετοχών»!

Συμβολή στον Αθλητικό Τουρισμό

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ, «η Κυπριακή σκοποβολή, δεν είναι απλά η “μεγάλη δύναμη” και η “κότα που γεννά τα χρυσά αυγά” για τον Κυπριακό αθλητισμό, αλλά και το άθλημα που μπορεί να προσελκύσει αυτό που στην τουριστική βιομηχανία ονομάζουν “προσφιλή αθλητικό προορισμό” και συμβάλλει αποτελεσματικά στην προώθηση του Αθλητικού τουρισμού, που είναι επιδίωξη τόσο του ΚΟΤ όσο και του ΚΟΑ! Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της κυπριακής σκοποβολής, «αν στη λίστα των ξένων συμμετοχών, προσθέσουμε και τους προπονητές, συνοδούς, επίσημους και τους οικείους πλείστων αθλητών οι οποίοι συνδυάζουν τους αγώνες με τις διακοπές τους, αλλά και τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους, 8-15 μέρες, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τη συμβολή της κυπριακής σκοποβολής στην αναβάθμιση του “Αθλητικού Τουρισμού”, αλλά και στην οικονομική “ένεση” που δέχεται αυτή την περίοδο ο τουρισμός μας γενικότερα».

Η ΣΚΟΛΕΥ

Τη διοργάνωση του “CYPRUS GRAND PRIX 2014”,  για άλλη μια χρονιά ανέλαβε η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας και όλοι στην Οργάνωση, αξιωματούχοι, μέλη και προσωπικό έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να βγάλουν «ασπροπρόσωπους» την Ομοσπονδία και την Αθλητική Κύπρο. Τις μέρες των αγώνων, η ΣΚΟΛΕΥ θα φιλοξενήσει σκοπευτική αποστολή του συλλόγου «Ο ΒΑΡΔΑΣ» Χανίων, για να πάρουν μέρος στους διεθνείς αγώνες. Η φιλοξενία εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της αδελφοποίησης της Οργάνωσης και του σωματείου των Χανίων και σε αντάλλαγμα, ο ΒΑΡΔΑΣ φιλοξενεί στην Κρήτη ομάδα της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας κάθε Μάιο, για συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής, για το «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης», που διοργανώνονται στο εθνικό σκοπευτήριο Χανίων.

[divider]
Φωτογραφία: Για άλλη μια χρονιά, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκοποβολής θα δώσουν το παρόν τους στο μεγαλύτερο στο είδος του διεθνές Γκραν – Πρι του κόσμου. Στο “CYPRUS GRAND PRIX 2014” και οι δικοί μας αθλητές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους, ενόψει της συνέχειας.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα