5 καλοί λόγοι γιατί η σκοποβολή πήλινου στόχου σου ταιριάζει!

By

Τι είναι;

Η σκοποβολή σε πήλινο στόχο είναι ένα υπαίθριο άθλημα, το οποίο περιλαμβάνει αγωνίσματα όπως το σκητ, το τραπ, το διπλό τραπ, το κόμπακ σπόρτινγκ και τέλος το σπόρτινγκ. Έτσι, αν θέλετε να σπάσετε μερικούς πήλινους στόχους, να αποκτήσετε ακρίβεια ή ακόμα και να συνδυάσετε τον αθλητισμό με την φύση, τότε η σκοποβολή πήλινου στόχου είναι η ιδανική για εσάς.

Γιατί είναι καλή για εμένα;

Είναι ένα διασκεδαστικό και γεμάτο προκλήσεις άθλημα, που δεν είναι ιδιαίτερα σωματικά απαιτητικό. Αναλυτικά, η σκοποβολή πήλινου στόχου είναι:

  • Προσβάσιμη για όλες τις ηλικίες και τις ικανότητες
  • Ιδανική για βελτίωση της εστίασης και της συγκέντρωσης
  • Ιδανική για βελτίωση της αντοχής του βραχίονα
  • Κοινωνικό άθλημα, αφού συναντάς νέους ανθρώπους
  • Ιδανική για ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος τόσο για τα φυσίγγια όσο και για τον εξοπλισμό ποικίλλουν. Παρ’ όλα αυτά, τα σωματεία σκοποβολής τα παρέχουν για προπόνηση εντός του σκοπευτηρίου σε οικονομικές τιμές.

Τι εξοπλισμός χρειάζεται;

Τουφέκι, φυσίγγια και πήλινοι δίσκοι παρέχονται από το σωματείο σκοποβολής, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τις ωτοασπίδες και τα προσταυτευτικά γυαλιά.

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με το άθλημα της σκοποβολής, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε στο κοντινό σας σωματείο σκοποβολής, το οποίο είναι αρμόδιο να σας κατευθύνει, ώστε να γίνεται μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα