24ο Διεθνές Πρωτάθλημα Βετεράνων Σκοπευτών της Τσεχικής Δημοκρατίας:Ελληνική παρουσία & διπλή επιτυχία για την Πόπη Τσαντούλα

By

«Να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις…», γράφει ο Καβάφης και τροχοδρομώντας σ’ αυτό το ιδεοδρόμιο τολμήσαμε να καταμετρήσουμε τα ανατολικά Βαλκάνια, για να φτάσουμε στη Δυτική Βοημία και στην πόλη του Πίλσεν, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015.

Αιτία η διαρκής αναζήτηση νέων παραστάσεων και εμπειριών και αφορμή η συμμετοχή στο για δεκαετίες εμφανιζόμενο στο ετήσιο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF), Διεθνές Πρωτάθλημα Σκοποβολής Βετεράνων της Τσεχίας.

Η Πόπη για τέταρτη φορά συμμετείχε σε διεθνείς σκοπευτικούς αγώνες με κοινό στοιχείο τη μοναδική γαλανόλευκη παρουσία, κάτι που τονίσθηκε ιδιαίτερα από τους διοργανωτές στην τελετή έναρξης.

Άνδρες και γυναίκες άνω των 45 ετών από 18 χώρες, που θέλουν να ζουν το άθλημά τους σε καθεστώς γιορτής και με τη σημαία τερματισμού να είναι δυσδιάκριτη στο βάθος του χρόνου…

Πραγματικό τόλμημα ο δικός μας σχεδιασμός και σε καθεστώς αμφιταλαντεύσεων οι σχετικές αποφάσεις, αφού η οικονομική δυσπραγία μηδένισε τις οικονομικές επιχορηγήσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με αποτέλεσμα η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΣΚΟΕ) και το σωματείο μας η Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρεία (ΠΣΕ) να μην έχουν τη δυνατότητα χορήγησης ούτε μίας σφαίρας!

Στο δρόμο λοιπόν για ταξίδι 5.000 χιλιομέτρων, αφού το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Όπλων που διαθέτουμε, μας υποχρεώνει σε κίνηση μόνον μέσω κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αυστρία και Σλοβακία έπαιξαν λοιπόν το ρόλο υποβολέα για να χαρούμε την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν οι πολίτες της Τσεχίας, ενός πρώην σοσιαλιστικού καθεστώτος με καταξιωμένο εκπαιδευτικό μοντέλο.

Οδήγηση και συνοδήγηση στα δέκα δέκατα, αφού πρέπει να τηρήσεις τα χρονοδιαγράμματα, να σπάσεις τα ρεκόρ οικονομικής μετακίνησης, να τηρήσεις τα όρια ταχύτητας στα δευτερεύοντα οδικά δίκτυα με τις ακολουθίες χωριών και κωμοπόλεων και φυσικά να είσαι fit σε ολόκληρο το φάσμα της προσωπικότητάς σου.

Να υπογραμμίσουμε ξανά ότι σε τέτοιου είδους αποστολές είσαι αρχηγός ομάδας, αθλητής, προπονητής, γιατρός και διατροφολόγος, αλλά παράλληλα και διπλωματικός αξιωματούχος, οικονομικός διαχειριστής, και τέλος ένας απλός άνθρωπος που δεν απαξιώνει την αναγκαιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων!

Οι εγκαταστάσεις φανταστικές, οι άνθρωποι με ιδιαίτερη φινέτσα και το περιβάλλον ζηλευτό.

Η Πόπη συμμετείχε στην ενιαία κατηγορία γυναικών και στα ολυμπιακά αγωνίσματα του Αεροβόλου Πιστολίου 10 μέτρων και Πυροβόλου Πιστολίου Sport Women 25 μέτρων.

Απολογισμός, δύο φορές βάθρο και δύο αξιοπρεπείς τρίτες θέσεις!

Οι πορσελάνες Βοημίας αντικατέστησαν τα μετάλλια, οι νέες φιλίες εγγυώνται την επιστροφή, και οι σφαίρες του ρομαντισμού εξακολουθούν να μας περιέχουν…

[divider]

Κείμενο και φωτογραφίες ο Αλέξανδρος Τσαντούλας

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα