11 +1 συμβουλές για να αυξήσεις την ικανότητά σου στη σκοποβολή

By

Η καλύτερη δοκιμή οποιασδήποτε αθλητικής ικανότητας είναι ο αθλητής να δοκιμαστεί κατά τον αγώνα. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στον αθλητισμό προέρχονται από τον συναγωνισμό κατά τη διάρκεια των αγώνων και αυτό αφορά είτε έναν νέο αθλητή είτε έναν πιο έμπειρο. Αν παρ’ όλα αυτά, θέλεις να αυξήσεις την ικανότητά σου, σου δίνουμε 11 +1 συμβουλές για να το πετύχεις.

 1. Διάλεξε τον αγώνα νωρίς και δήλωσε συμμετοχή. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα αγώνων της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στα νέα μας.
 2. Εξοικειώσου με τις συνθήκες του αγώνα.
 3. Μελέτησε τους κανόνες του αγωνίσματος που θα αγωνιστείς.
 4. Προετοιμάσου πριν τον αγώνα. Εξασκήσου με την ίδια τεχνική που θα αγωνιστείς και στον αγώνα και βεβαιώσου ότι θα ακολουθήσεις τα ίδια χρονικά όρια που έχεις θέσει αλλά σε άλλες συνθήκες.
 5. Έλεγξε τον εξοσπλισμό σου πριν τον αγώνα. Βεβαιώσου ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πυρομαχικών.
 6. Φτάσε νωρίς στο σκοπευτήριο, τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη του αγώνα, ώστε να έχεις αρκετό χρόνο να ετοιμαστείς χωρίς βιασύνη.
 7. Έχε το σώμα σου έτοιμο για τον αγώνα. Αυτό προϋποθέτει έναν καλό ύπνο το προηγούμενο βράδυ, με το ξυπνητήρι να είναι ρυθμισμένο αρκετά νωρίς. Επίσης, το πρωινό καλό θα ήταν να καταναλωθεί τουλάχιστον 3 με 4 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Η καλή φυσική κατάσταση πάντα αποτελεί πλεονέκτημα! Μάλιστα, η προθέρμανση ή κάποια ελαφριά άσκηση πριν τον αγώνα θα βοηθήσει αρκετά!
 8. Δώσε στο μυαλό σου την ευκαρία να ετοιμαστεί. Θα πρέπει να είσαι διανοητικά προετοιμασμένος και να σκεφτείς τον αγώνα νοερά.
 9. Μπορείς να αρχίσεις να αισθάνεσαι ενθουσιασμένος. Αυτή είναι μία απόλυτα φυσική κατάσταση που πολλοί σκοπευτές περνούν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εάν για παράδειγμα, σκεφτείς πως να κρατάς σταθερό του τουφέκι ή πως να έχεις μια ομαλή συμιέση σκανδάλης, τότε αυτός ο ενθουσιασμός μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να σκοπεύσεις καλύτερα.
 10. Ρώτησε ελεύθερα είτε τον διαιτητή είτε άλλον σκοπευτή οτιδήποτε δεν έχεις καταλάβει.
 11. Θυμήσου ότι η συμμετοχή στον αγώνα είναι διασκεδαστική. Ψάξε για νέους φίλους και προσπάθησε να σπάσεις το ατομικό σου ρεκόρ.

+1    Ανέπτυξε το δικό σου εκπαιδευτικό σχέδιο. Υπάρχουν τρία βήματα για να αναπτύξεις το προσωπικό σου προπονητικό πλάνο.

 • Κατέγραψε τους στόχους σου. 
 • Φτιάξε ένα ημερολόγιο προγραμματισμού σε βάθος ενός μήνα ώστε να εργαστείς για αυτό το σκοπό.
 • Άρχισε να κρατάς ένα ημερολόγιο σκοπευτή, στο οποίο θα καταγράφεις τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης.

Δες τις παραπάνω συμβουλές ως έναν απλό χάρτη οργάνωσης της επιτυχίας σου. Κάθε σκοπευτής άλλωστε αναπτύσσει το δικό του στυλ προετοιμασίας.

Το ημερολόγιο ενός σκοπευτή: Εσείς το χρησιμοποιείται;

 

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα