11 χρόνια προετοιμασίας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028. Σχεδόν έτοιμο το Λος Άντζελες!

By

Ως γνωστόν οι 34οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Λος Άντζελες από τις 21 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2028, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κατά την 131η σύνοδο στο Περού. Οι δυσκολίες που προέκυψαν με την αποχώρηση υποψήφιων πόλεων από την διαδικασία υποβολής προσφορών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ανάγκασαν την ΔΟΕ να αποφασίσει να ανακοινωθεί την ίδια μέρα οικοδέσποινα πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και του 2028.

Με σύνθημα «Ακολούθησε τον ήλιο» (=Follow the Sun), το Λος Άντζελες βρίσκεται 11 χρόνια μακριά από την μεγαλύτερη διοργάνωση και δηλώνει σχεδόν έτοιμη, αφού αρκετές υποδομές υπάρχουν ήδη, άλλες είναι υπό κατασκευή, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν ανεξάρτητα από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, και μόνο μερικές έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέχρι το αργότερο το 2020. Τα αγωνίσματα της σκοποβολής θα φιλοξενηθούν στο Sepulveda Basin Park, μία πρσωρινή κατασκευή, χωρητικότητας 3000 ατόμων. Η τελετή έναρξης και η τελετή λήξης θα γίνουν για πρώτη φορά σε δύο διαφορετικά στάδια. Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στο Los Angeles Memorial Coliseum και θα καταλήξει στο Los Angeles Stadium στο Χόλυγουντ Παρκ, ενώ η τελετή λήξης θα έχει την αντίστροφη κατεύθυνση, από το Χόλυγουν Παρκ προς το Los Angeles Memorial Coliseum.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Διάφορα

Το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» της ΕΟΕ δόθηκε στον τέως Πρόεδρο της ΣΚΟΕ, Παύλο Κανελλάκη

Για πρώτη φορά απονεμήθηκε το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας», το οποίο θέσπισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), ώστε να τιμήσει...
Διαβάστε Περισσότερα