Το 4ο Διεθνές Παραολυμπιακό Grand Prix Πήλινου Στόχου διεξήχθη στην Ιταλία

By

Με την παρουσία 52 αθλητών από 9 χώρες διεξήχθη το 4ο Διεθνές Παραολυμπιακό Grand Prix Πήλινου Στόχου υπό την αιγίδα της ιταλικής Ομοσπονδίας, στα πλαίσια του «Παραολυμπιακού Προγράμματος» που έχει ως στόχο να προωθήσει την ένταξη αθλητών στη σκοποβολή του πήλινου στόχου κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, πρώτος νικητής της κατηγορίας Standing 1 ήταν ο Ιταλός Giuliano Berlato, το χρυσό της Standing 2 κατέκτησε ο Βρετανός Derek Precious και στην κατηγορία Sitting ο Νεοζηλανδός Anthony Ivan Brogden.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας (FITAV), Emanuela Croce Bonomi, ανέφερε:

[quote]

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το Grand Prix καθώς και από την εμπειρία που πλέον υπάρχει για να δημιουργηθεί. Μετά την αποδοχή του έργου μας από την IPC , πολλές χώρες έχουν προσχωρήσει στο διαγωνισμό. Υπάρχει βέβαια πολλή δουλειά να κάνουμε και ελπίζουμε ότι οι περισσότερες εθνικές ομάδες θα μοιραστούν το όνειρό μας και στο μέλλον.»

[/quote]

Ο Γενικός Γραμματέας της ιταλικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Giunio De Sanctis, δήλωσε πως έχουν υποστηρίξει από την αρχή το εγχείρημα και έδωσε συγχαρητήρια στην FITAV για τα θετικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο επόμενος στόχος είναι να συμπεριληφθούν τα αγωνίσματα του πήλινου στόχου στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2020.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα