Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Ιουλίου της FITASC!

By

Με ένα νέο κανονισμό ο οποίος ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση της FITASC τον περασμένο Ιούλιο, η παγκόσμια ομοσπονδία για τα αγωνίσματα του Sporting θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις συμμετοχές σκοπευτών σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες σε αγωνίσματα που δεν αναγνωρίζονται από την ίδια. Το τελευταίο διάστημα είναι έντονη η συμμετοχή σκοπευτών σε αγωνίσματα μη αναγνωρισμένα, παρεμφερή με αυτά που καλλιεργούνται από την FITASC, με την τελευταία να αναγκάζεται τελικώς να επιβάλλει κυρώσεις με σκοπό να περιορίσει την ανάπτυξή τους.

Έτσι, για κάθε σκοπευτή που θα συμμετάσχει σε κάποιο από αυτά τα αγωνίσματα, αρχικώς θα του επιβάλλεται αποκλεισμός για μία αγωνιστική σεζόν, ενώ όσοι επαναλάβουν το ίδιο «αδίκημα» η ποινή θα μπορεί να φτάσει και τον αποκλεισμό σε βάθος πενταετίας σε κάθε αθλητική οργάνωση της FITASC. Σύμφωνα με την FITASC, ο σκοπευτής θα πρέπει να συμβουλεύεται την οικεία ομοσπονδία για το αν το αγώνισμα που προτίθεται να συμμετάσχει είναι αναγνωρισμένο ή αν αντιτίθεται στο συγκεκριμένο κανονισμό.

Το παρασκήνιο πίσω από αυτή την απόφαση της FITASC θέλει την Σκοπευτική Ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής να έχει ανακοινώσει τη διοργάνωση παγκόσμιου πρωταθλήματος με παρεμφερείς κανονισμούς της FITASC και την επωνυμία «Sportrap World Championship». Η FITASC επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, ψήφισε τον εν λόγω κανονισμό και απευθείας μέσω του Προέδρου της επίπληξε τη Σκοπευτική Ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής και την ενημέρωσε ότι αν προχωρήσει στη διοργάνωση του πρωταθλήματος, τόσο αυτή ως ομοσπονδία όσο και τα μέλη της θα αποκλειστούν επ’ αορίστου από τη FITASC.

Πληροφορίες θέλουν την Σκοπευτική Ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής να συμμορφώνεται τελικώς και να ακυρώνει τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα