Το ερχόμενο Σάββατο στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας: Οι νέοι κανονισμοί της σκοποβολής «δοκιμάζονται» στην Κύπρο

By

 

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης

[blockquote style=»1″]

Η ηγεσία της ISSF και κορυφαίοι ξένοι σκοπευτές θα παρευρεθούν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας για να δοκιμάσουν «επί των βατήρων» τους νέους κανονισμούς διεξαγωγής των τελικών.

[/blockquote]

 

Άλλη μια διεθνής αναγνώριση της κυπριακής σκοποβολής, αλλά και της Κύπρου ως διεθνές σκοπευτικό κέντρο, αποτελεί το γεγονός ότι για δεύτερη φορά που χρειάστηκε να δοκιμαστούν οι νέοι κανονισμοί της ISSF (η πρώτη ήταν το 2012 πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου), έχει επιλεγεί η Κύπρος για να γίνουν «επί των βατήρων» οι δοκιμές.

Η απόφαση για αλλαγή των κανονισμών διεξαγωγής των τελικών στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ πάρθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στην έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF στο Μόναχο, μετά από εισηγήσεις των επί μέρους Επιτροπών. Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε εφαρμογή μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, το Γενάρη του 2017 και θα ισχύσουν μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Οι επίσημες δοκιμές θα γίνουν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, το ερχόμενο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και προς το σκοπό αυτό θα βρεθούν στην Κύπρο, η ηγεσία της ISSF, το συνεργείο της ISSF TV, καθώς και ξένοι διεθνείς σκοπευτές, οι οποίοι μαζί με τους Κύπριους διεθνείς θα αγωνιστούν, με βάση  τους νέους κανονισμούς, που προτάθηκαν από την Επιτροπή Κυνηγετικού Όπλου της ISSF, στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος. Με τις εισηγήσεις της εν λόγω Επιτροπής, συμφώνησαν τόσο η Επιτροπή Αθλητών, όσο και η Επιτροπή Προπονητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Η κυριότερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με τους ημιτελικούς όπου επανέρχονται οι 25 δίσκοι στο σκητ και τραπ, ενώ στη συνέχεια θα διεξάγονται αγώνες 5 δίσκων στο τραπ και 6 δίσκων στο σκητ, όπου θα αποχωρεί ο αθλητής με το μικρότερο αποτέλεσμα, μέχρι να παραμείνουν δυο οι οποίοι θα αγωνιστούν για το χρυσό και αργυρό μετάλλιο.

Την ίδια μέρα θα γίνει και η παρουσίαση του νέου προτεινόμενου αγωνίσματος, διπλοί στόχοι (double targets), το οποίο και πάλι για πρώτη φορά δοκιμάστηκε σε αγώνες στην Κύπρο τον περασμένο χρόνο.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα