Το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» της ΕΟΕ δόθηκε στον τέως Πρόεδρο της ΣΚΟΕ, Παύλο Κανελλάκη

By

Για πρώτη φορά απονεμήθηκε το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας», το οποίο θέσπισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), ώστε να τιμήσει τους κορυφαίους παράγοντες, οι οποίοι προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά τόσο στην ΕΟΕ όσο και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Το βραβείο δόθηκε στην πρώην Υπουργό και μέλος της Ολομέλειας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά και στον επί πολλά χρόνια Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρώην Αντιπρόεδρο της ΕΟΕ, Παύλο Κανελλάκη. 

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, τόνισε:

Τιμούμε επίσης και τον συνάδελφό μας Παύλο Κανελλάκη, παλαιό αθλητή που έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, για πολλά χρόνια Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σκοποβολής, και εκπρόσωπό της στην ΕΟΕ και Πρώτο Αντιπρόεδρο αυτής. Τον άνθρωπο που φέτος έβαλε στην άκρη το «εγώ» και θυσίασε την μακρόχρονη πορεία του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πραγμάτωση του «εμείς», φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού αφού με την στάση του συνέβαλε τα μέγιστα στη συνεννόηση και στην έξοδο της Ολομέλειας από την διοικητική κρίση. 

Μετά το πέρας της τελετής φανερά συγκινημένος το κ. Κανελλάκης δήλωσε:

Αποδέχομαι την τιμή που μου κάνει ΕΟΕ, αν και αυτό που θεωρήθηκε ως προσφορά ήταν υποχρέωσή μου. Ο αθλητισμός έχει ανάγκη τη συνδρομή όλων, στο μέτρο που καθένας μπορεί.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες αθλητές για τις επιδόσεις που πέτυχαν στις διεθνείς διοργανώσεις ήταν και η σκοπεύτρια του σκητ Άρτεμις Κεφαλίδου, της οποίας το βραβείο παρέλαβε ο προπονητής της, Γιώργος Σαλαβαντάκης, από το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Γιώργο Λενό.

Η Άρτεμις Κεφαλίδου ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της χρονιάς!

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα