Το «έξυπνο» όπλο που αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του

By

Μετά τις «έξυπνες» συσκευές σειρά έχουν και τα «έξυπνα» πιστόλια. Ο λόγος για το Αrmatix iP1, ένα όπλο το οποίο άρχισε πρόσφατα να διατίθεται σε ένα κατάστημα όπλων στην Καλιφόρνια (Oak Tree Gun Club), και συνοδεύεται από ένα ειδικό αξεσουάρ- ένα μαύρο αδιάβροχο ρολόι, το οποίο κάνει το όπλο να «σκέφτεται».

Το συγκεκριμένο όπλο παρουσιάστηκε και διαγωνίζεται στο Smart Tech Challenges Foundation, όπου διαφορετικοί εφευρέτες υποβάλουν τις ιδέες του ελπίζοντας στο βραβείο του 1 εκατ. δολαρίων.

Η λογική πίσω από το Smart System του είναι απλή: Εάν φορά το ρολόι μπορείς να πυροβολήσεις, εάν όχι τότε απλώς κρατάς ένα απλό μεταλλικό αντικείμενο.

Η φουτουριστική συσκευή μάλιστα, διαθέτει φωτισμό που όταν είναι πράσινος σημαίνει ότι μπορεί να πυροβολήσει, ενώ γίνεται κόκκινος όταν το όπλο είναι κλειδωμένο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το όπλο απενεργοποιείται όταν απομακρυνθεί από την ακτίνα δράσης του ρολογιού

Σύμφωνα και με δημοσίευμα της Washington Post, η εμφάνισή του στην αγορά θεωρείται ότι θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή όσον αφορά στη μείωση της ένοπλης βίας, των αυτοκτονιών και των ατυχημάτων με όπλα. Οι υποστηρικτές των «έξυπνων» όπλων τα συγκρίνουν με τους αεροσάκους στα αυτοκίνητα: ένα νέο χαρακτηριστικό/ιδιότητα, που οι κάτοχοι όπλων θα αρχίσουν να απαιτούν.

Ο Τζέιμς Μίτσελ, ιδιοκτήτη του Oak Tree Gun Club αναφέρει: το Armatix iP1 μπορεί να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία όπλων, ενώ οι πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της εμφάνισής του δεν θα είναι καθόλου αμελητέες, καθώς συνδέεται άμεσα με την έννοια του ελέγχου των όπλων στη χώρα.

Τα «έξυπνα» όπλα συγκεντρώνουν έντονο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αποτελούν λόγο έντονης αντιπαράθεσης, ειδικά εξαιτίας περιστατικών όπως το μαζικό φονικό στο Σάντι Χουκ.

Όπως σημειώνει η Washington Post, τον περασμένο μήνα ο Ρον Κόνγουεϊ, μεγαλοεπενδυτής της Σίλικον Βάλεϊ, ξεκίνησε έναν διαγωνισμό αξίας ενός εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη τεχνολογίας «έξυπνων» όπλων.

«Χρειαζόμαστε το iPhone των όπλων» δήλωσε σχετικά, αναφερόμενος στο iPhone 5s και τη δυνατότητα «ξεκλειδώματός» του μέσω δακτυλικού αποτυπώματος.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα