Τι άλλαξε στους κανονισμούς IPSC για το 2017;

By

Από 1/1/2017 ισχύουν οι νέοι κανονισμοί για όλα τα αγωνίσματα της IPSC, όπως προέκυψαν από την τελευταία Γενική Συνέλευση των χωρών-μελών της. Το 2017 μετά τις τροποποιήσεις των κανονισμών προμηνύεται καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία της USPSA στους κόλπους της IPSC.

Με την προσθήκη του 6.1.7 η IPSC απαγορεύει στις χώρες-μέλη της να διοργανώνουν αγώνες σε άλλη χώρα, αν πρώτα δεν έχουν πάρει γραπτώς την έγκριση του Περιφερειάρχη της χώρας που προτίθενται να διοργανώσουν τον αγώνα. Το «καμπανάκι» φυσικά χτυπάει για την USPSA και τις δραστηριότητες της με τη διοργάνωση αγώνων στις Φιλιππίνες, μέσω του σωματείου Magnus Sports. To Shooters πρώτο είχε αναφερθεί στο πρόβλημα που είχε προκύψει εδώ. Αν πραγματικά η USPSA προτίθεται να συνεχίσει να εκπροσωπεί την IPSC στις Η.Π.Α, θα πρέπει να συμμορφωθεί και να αλλάξει πολιτική σχετικά με την προώθηση του αγωνίσματος της σε άλλες χώρες. Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενη δημοσίευση του Shooters.

Η προσθήκη ενός «οικογενειακού» ομαδικού είναι μία ευχάριστη νέα δοκιμαστική προσθήκη της IPSC στους κανονισμούς για το 2017. Το ομαδικό θα αποτελείται από δύο άτομα, με την μόνη προϋπόθεση το ένα μέλος να είναι Junior και το άλλο μέλος γονέας ή κάποιος από τους παππούδες του Junior. Ο συγκεκριμένος κανονισμός έχει ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 και εφαρμόζεται πιλοτικά από την IPSC.

Τέλος, τελευταία προσθήκη και η μοναδική που αφορά τα όπλα χειρός, είναι για την κατηγορία των περιστρόφων (Revolver) όπου όλα τα περίστροφα των 7 ή περισσότερων φυσιγγίων δεν θα υπολογίζονται πλέον στην βαθμολογία ως Major, ακόμη και αν ο συντελεστής τους είναι Major, σε μία προσπάθεια να εξισωθούν αγωνιστικά με αυτά των 6 φυσιγγίων.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα