Τα ελληνικά σώματα ασφαλείας αποφεύγουν τα σκοπευτικά αγωνίσματα στους παγκόσμιους αγώνες Fairfax 2015!

By

Πρόκειται για παγκόσμιους αγώνες των σωμάτων ασφαλείας, με τις ελληνικές συμμετοχές να περιορίζονται στα αγωνίσματα του μπάσκετ, του τζούντο, του tae-kwon-do και της άρσης βαρών… απαξιώνοντας στην κυριολεξία να αγωνιστούν σε αγωνίσματα που έχουν άμεση σχέση με το επάγγελμά τους όπως το Πιστόλι Δράσης ή το Πιστόλι Μάχης! Μετρήσαμε συνολικά εννέα (9) σκοπευτικά αγωνίσματα, μα καμία ελληνική συμμετοχή σε αυτά, στους παγκόσμιους αγώνες για την αστυνομία και την πυροσβεστική με την επωνυμία Fairfax 2015.

20072015_vraveusi003

Τα εννέα (9) συνολικά σκοπευτικά αγωνίσματα που εντοπίσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων είναι: Τοξοβολία, Πιστόλι Δράσης, Πιστόλι Μάχης, Αεροβόλο τυφέκιο, Τυφέκιο μεγάλων διαμετρημάτων, Τυφέκιο μικρών διαμετρημάτων, Skeet, Sporting και Trap! Οι ελληνικές συμμετοχές πολλαπλές, σε ένα ταξίδι στις Η.Π.Α και πιο συγκεκριμένα στη Βιρτζίνια, με το Fairfax 2015 να συγκεντρώνει για εφέτος περισσότερες από 25.000 συμμετοχές!

Η Πολιτική και Φυσική ηγεσία της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού σώματος βράβευσαν εχθές τους συμμετέχοντες αθλητές και τις επιτυχίες που κατάφεραν σε αυτούς τους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της ελληνικής αστυνομίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 11 αθλητές στο αγώνισμα του μπάσκετ ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα του ελληνικού πυροσβεστικού σώματος με επίσης 11 αθλητές (!!!) Η ομάδα της αστυνομίας στο τζούντο στην κατηγορία 45 ετών και άνω και στα 100 κιλά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στην κατηγορία 30 ετών και άνω και στα 66 κιλά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα, η γυναικεία ομάδα του πυροσβεστικού σώματος κατέκτησε και αυτή το χρυσό μετάλλιο! Σημειώθηκαν και άλλες επιτυχίες, με την ομάδα της αστυνομίας στο tae-kwon-do να κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών καθώς και την ομάδα της άρσης βαρών να κατακτά ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο σύνολο των κιλών στην κατηγορία των 82,5 αλλά και στις πιέσεις πάγκου (137,5 κιλά) αντίστοιχα. Τέλος, η ομάδα του πυροσβεστικού σώματος κατέκτησε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.

20072015_vraveusi017

Είναι λυπηρό σε παγκόσμιους αγώνες προσανατολισμένους στα σώματα ασφαλείας να μην υπάρχει ούτε μία συμμετοχή σε σκοπευτικά αγωνίσματα όταν το σύνολο των αγώνων δείχνει να είναι βασισμένο σε αυτά (9 σκοπευτικά αγωνίσματα). Καλό το χρυσό μετάλλιο και η αίγλη της νίκης, έχει περισσότερη αξία όμως όταν υπάρχει έντονος ανταγωνισμός όπως συμβαίνει στα σκοπευτικά αγωνίσματα Πιστόλι Δράσης και Πιστόλι Μάχης.

Ας ελπίσουμε στους επόμενους παγκόσμιους αγώνες τα ελληνικά σώματα ασφαλείας να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους και στα σκοπευτικά αγωνίσματα, ακόμη και αν δεν επίκειται ακόμη κάποια διάκριση σε αυτά.

c584c9f414a8bb39b1baa875d5d87b4ec3c38fbe048899e8f321e5ea07fffeed316b55b1

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα