Στο Μόναχο, έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας οι Δημήτρης Λόρδος και Πέτρος Κυρίτσης

By
γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης
Συμμετέχουν σε συνεδρίες της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής

Στο Μόναχο της Γερμανίας, έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF, βρίσκονται ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της ΣΚΟΚ, Δημήτρης Λόρδος και Πέτρος Κυρίτσης προκειμένου να συμμετέχουν σε συνεδρίες και άλλες εκδηλώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ESC, για θέματα που αφορούν το άθλημα της σκοποβολής και ιδιαίτερα τα αγωνίσματα κυνηγετικού όπλου. Οι δυο αξιωματούχοι από τις 17 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου έχουν ένα πολύ βαρυφορτωμένο πρόγραμμα το οποίο καλούνται να φέρουν σε πέρας, μέσα από τις προγραμματισμένες συνεδρίες των διαφόρων επιτροπών της ISSF και της ESC. Ο Δημήτρης Λόρδος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας και παράλληλα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ISSF, ενώ ο Πέτρος Κυρίτσης είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας και μέλος του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων ως μέλη εξειδικευμένης επιτροπής της ISSF, θα έχουν συνάντηση με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κατασκευαστών φυσιγγίων σκοποβολής κυνηγετικού όπλου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων επί των βασικών κανονισμών που διέπουν τα σκοπευτικά φυσίγγια και τους τρόπους ελέγχου των γομώσεων κατά τη διάρκεια αγώνων υψηλού επιπέδου. Θα συμμετέχουν επίσης στις εργασίες του ετήσιου εργαστηρίου σκοποβολής για διοργανωτές αγώνων υψηλού επιπέδου. Στο εργαστήριο εκτός άλλων θα γίνουν παρουσιάσεις από τους δυο αξιωματούχους για θέματα που αφορούν τους νέους κανονισμούς σκοποβολής και τον τρόπο της διεξαγωγής των νέων τελικών, οι οποίοι έχουν ήδη εγκριθεί από την ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Το «εργαστήρι» θα παρακολουθήσουν περί τα 120 άτομα από εθνικές ομοσπονδίες όλου του κόσμου και εδικά από τους διοργανωτές των αγώνων του 2017 που θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής. Όπως είναι γνωστό τον Απρίλιο-Μάιο του 2017, η Κύπρος θα φιλοξενήσει στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας, το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής.

Στις 20 και 21 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνεδρία της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου της ISSF όπου προεδρεύει ο Δημήτρης Λόρδος. Την ίδια μέρα, 21 Νοεμβρίου, ο Πέτρος Κυρίτσης θα συμμετάσχει στη συνεδρία του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στη διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κυνηγετικού όπλου και σταθερού στόχου που διεξήχθησαν το 2016. Η συνεδρία αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία συνεργασίας με την ελβετική εταιρία SIUS, προμηθευτές των ηλεκτρονικών στόχων και θα παρουσιαστούν επίσης οι εκθέσεις για τις προετοιμασίες των αγώνων που θα γίνουν στο Μπακού και το Μάριμπορ το 2017. Η συνεδρία θα εξετάσει επίσης την πορεία των προετοιμασιών για την Γενική Συνέλευση της ESC που θα γίνει στο Μπακού τον ερχόμενο Ιούλιο και θα γίνει ενημέρωση για τους Αγώνες Ευρώπης του 2019.

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της ‘ad hoc’ επιτροπής της ISSF, όπου και οι δύο αντιπρόσωποι της ΣΚΟΚ είναι μέλη, με βασικό θέμα την ‘Ημερήσια Διάταξη 2020’ όπως αυτή έχει καθοριστεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με ειδικό θέμα την ‘ισότητα των φύλων’. Θα συζητηθούν επίσης οι τρόποι πρόκρισης και παραχώρησης των καρτών συμμετοχής, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο Πέτρος Κυρίτσης, θα πάρει μέρος επίσης στην ετήσια συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής της ISSF όπου θα συζητηθούν διάφορα θέματα με κυριότερο, τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας των αγωνισμάτων σκοποβολής. Θα εξεταστεί επίσης η νέα δομή των διοργανώσεων υψηλού επιπέδου της νέας τετραετίας και η συχνότητα των Παγκοσμίων Κυπέλλων και των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Βασικό καθήκον της Τεχνικής Επιτροπής είναι η μελέτη και έγκριση όλων των εισηγήσεων που προέρχονται από τις επί μέρους επιτροπές των διαφόρων αγωνισμάτων.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα