Σκοπευτικών ασκήσεων συνέχεια… Διπλή βολή (double tap) σε συνδυασμό με αλλαγή γεμιστήρας.

By

Έχοντας καλύψει ένα ικανοποιητικό φάσμα ασκήσεων, ξεκινώντας από απλές μονές βολές μέχρι και τις διπλές ( double taps), παρουσιάζουμε σήμερα έναν συνδυασμό διπλών βολών με αλλαγές γεμιστήρων.

  1. Θέστε έναν χάρτινο στόχο σε απόσταση 7μ-10μ.
  2. Σταθείτε σε θέση χαλαρή, με τα χέρια σας όρθια στο ύψος των ώμων. Οι παλάμες σας θα πρέπει να κοιτούν προς το βάθος του πεδίου.
  3. Τραβήξτε το πιστόλι από τη θήκη, και εκτελέστε διπλή βολή (double tap), όπως έχουμε περιγράψει εδώ.
  4. Μόλις εκτελέσετε την διπλή βολή, προσπαθήστε να μεταφέρετε το αδύναμο χέρι σας προς την ζώνη σας, ώστε να πάρετε νέα γεμιστήρα. Ταυτόχρονα, με το δυνατό χέρι σας πατήστε τον μοχλό απελευθέρωσης του γεμιστήρα στο πιστόλι σας. Κουμπώστε τη νέα γεμιστήρα, σπρώχνοντας με το αδύναμο χέρι σας και αφού επαναφέρετε την σωστή λαβή των χεριών σας στο πιστόλι, επαναλάβετε την διπλή βολή.
  5. Υπολογίστε 3 δευτερόλεπτα για την εκτέλεση της διπλής βολής, και άλλα τόσα για την αλλαγή της γεμιστήρας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε, ώστε να μεταφέρετε το δάκτυλο σας εκτός σκανδάλης όσο πραγματοποιείτε την αλλαγή, καθώς και στο γεγονός πως το πιστόλι σας θα πρέπει να συνεχίσει να κοιτάει προς το βάθος του πεδίου. Επιπρόσθετα, προσέξτε πως πιάνετε τη νέα γεμιστήρα. Θα πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείται κυρίως τα τέσσερα δάκτυλα του αδύναμου χεριού σας, με τον δείκτη του να εφάπτεται στην επιφάνεια της γεμιστήρας και να την οδηγεί προς το πιστόλι (δείτε φώτο). Είναι δεδομένο, ότι η ξηρά προπόνηση μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ στην άσκηση αυτή.
  6. Πραγματοποιήστε την διαδικασία της διπλής βολής μαζί με την απογέμιση και γέμιση της νέας γεμιστήρας 3-4 φορές, χωρίς διακοπή. Μόλις ολοκληρώσετε και έχετε σύνολο 6-8 βολών, τότε τοποθετήστε το πιστόλι στη θήκη του και επιστρέψτε στο βήμα 2.
  7. Έπειτα από κάθε γκρούπ των 6-8 βολών, ελέγξτε τα αποτελέσματα σας στον στόχο. Σιγουρευτείτε ότι συγκεντρώνετε τις βολές σας σε ένα σημείο. Σας προτείνουμε να εκτελέσετε συνολικά τουλάχιστον 10 γκρουπ βολών.

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα