Σκοπευτικός Όμιλος Ρεθύμνου ΑΝΔΡΟΓΕΩΣ: νέος και πολλά υποσχόμενος σύλλογος!

By

Ένας νέος σύλλογος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2017 στο Ρέθυμνο και το όνομα αυτού «Σκοπευτικός Όμιλος Ρεθύμνου ΑΝΔΡΟΓΕΩΣ». Στο βαρύ πυροβολικό του συλλόγου ανήκει ο πρωταθλητής του σταθερού στόχου, Νίκος Νεονάκης, ο οποίος εξαιτίας των διακρίσεών του θα αναλάβει την εκπαίδευση των μελών. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νίκος Νεονάκης πέρα από τις πολλές διακρίσεις του σε εθνικό επίπεδο, είναι κοντά στην αποφοίτηση από τη σχολή προπονητών που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα.

«Σκοπός μας είναι η εκπαίδευση και διάδοση του αθλήματος της σκοποβολής, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν νόμιμα και με ασφάλεια με τα όπλα, αποκτώντας γνώσεις και συμπεριφορά ανάλογη με την σοβαρότητα του αθλήματος. Για τους παραπάνω λόγους και με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης – αγώνων, επενδύσαμε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.»

Ο νεοσύστατος σκοπευτικός σύλλογος βρίσκεται στην αναμονή των υπογραφών τόσο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αθλητική αναγνώριση όσο και από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ώστε να ανήκει στη δύναμή της. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, ο Δήμος Ρεθύμνου συνέβαλε με έκταση μόλις 7 χλμ έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, στην περιοχή Γεράνι. Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται να φιλοξενήσει 10 θυρίδες για τα αγωνίσματα του σταθερού στόχου των 25 μέτρων.

Ο Νίκος Νεονάκης, ο οποίος αναγκαζόταν να κάνει τις προπονήσεις του σχεδόν μία ώρα μακριά από την πόλη του, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος με το ανερχόμενο σκοπευτήριο στην πόλη του καθώς μπορεί πλέον να προπονηθεί όπως πρέπει και θα είναι μία πρόκληση για να μετρήσει τις δυνατότητές του!

Ας δούμε από που εμπνεύστηκε ο ονοματοθέτης του Σκοπευτικού Ομίλου Ρεθύμνου ΑΝΔΡΟΓΕΩΣ,

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ανδρόγεως αναφέρεται κυρίως ο γιος του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και της Πασιφάης, εγγονός του θεού Ήλιου από τη μητέρα του και αδελφός του Κατρέως, του Δευκαλίωνα (συνονόματου του Δευκαλίωνα του «κατακλυσμού») και του Γλαύκου. Επίσης είχε και 5 ετεροθαλείς αδελφούς με διαφορετικές μητέρες. Από όλα αυτά τα παιδιά του Μίνωα ο Ανδρόγεως ήταν ο πιο ρωμαλέος και επιδόθηκε στον αθλητισμό. Ως αθλητής λοιπόν πήγε στην Αθήνα και έλαβε μέρος στους «Παναθηναϊκούς Αγώνες», όπου νίκησε όλους τους άλλους συναθλητές του. Αλλά ο Αθηναίος βασιλιάς Αιγέας, ο πατέρας του Θησέα, φοβήθηκε τη φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Ανδρόγεω, μελλοντικό βασιλιά της Κρήτης, και τους αντιπάλους των Αθηναίων Παλλαντίδες. Για τον λόγο αυτό έστειλε τον Ανδρόγεω εναντίον του Μαραθώνιου Κάπρου, οπότε το θηρίο σκότωσε τον Ανδρόγεω. Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι τον σκότωσαν σε ενέδρα οι ανταγωνιστές του, ενώ πήγαινε στη Θήβα για να συμμετάσχει και στους αγώνες του Λαΐου.

Μόλις ο Μίνωας πληροφορήθηκε τα του θανάτου του παιδιού του, θέλοντας να εκδικηθεί ως ηγέτης της «υπερδύναμης» της εποχής του, εξεστράτευσε κατά των Αθηνών. Αρχικά κυρίευσε τα Μέγαρα και σκότωσε τον βασιλιά τους Νίσο. Στη συνέχεια άρχισε να πολιορκεί την Αθήνα, η οποία ήδη έπασχε από ένα κακό: Ο Δίας, ύστερα από κατάρα του Ανδρόγεω, προκάλεσε πείνα και θανατικό στους Αθηναίους. Αυτοί τότε, για να εξευμενίσουν τους θεούς, θυσίασαν τις κόρες του Υακίνθου, μάταια όμως. Στο μεταξύ, ο Μίνωας είχε υποβάλει τους όρους του στους Αθηναίους, οι οποίοι στην αρχή δεν τους δέχθηκαν. Καθώς όμως το θανατικό συνεχιζόταν, ρώτησαν το Μαντείο των Δελφών με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να σωθούν και πήραν την απάντηση ότι έπρεπε να αποδεχθούν τους όρους του Μίνωα, που ουσιαστικά συνοψίζονταν στο ότι θα ήταν υποχρεωμένοι να στέλνουν κάθε χρόνο εφτά νέους κι εφτά νέες στην Κρήτη ως τροφή του Μινώταυρου. Οι Αθηναίοι δέχθηκαν τους όρους, οπότε ο Μίνωας έλυσε την πολιορκία και έφυγε. Από αυτό τον «φόρο αίματος» για τον Ανδρόγεω απάλλαξε την Αθήνα ο Θησέας, πηγαίνοντας ως ένας από τους νέους στην Κρήτη και σκοτώνοντας τον Μινώταυρο.

Αργότερα, οι Αθηναίοι, αναγνωρίζοντας το άδικο που διέπραξαν στέλνοντας στον θάνατο τον Ανδρόγεω, τον ανεκήρυξαν ήρωα και ίδρυσαν βωμό του στο Φάληρο, ενώ τελούσαν στη μνήμη του και «επιτάφιους» αθλητικούς αγώνες στον Κεραμεικό, που τους ονόμαζαν «αγώνες επ’ Ευρυγύη».

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα