Σκοπευτική άσκηση: Μετακινηθείτε με ασφάλεια ανάμεσα στους στόχους.

By

Μιας και σιγά σιγά το καλοκαίρι μας αφήνει και φτάνει η ώρα να επιστρέψουμε στα σκοπευτήρια, είναι πλέον κατάλληλη στιγμή να αναθερμάνουμε τη σειρά των ασκήσεων που είχαμε αφήσει τελευταία εδώ. Στην παρακάτω άσκηση, θα αφήσουμε την ταχύτητα και την πίεση του χρόνου και θα εστιάσουμε περισσότερο στην ασφαλή μετακίνηση από στόχο σε στόχο.

Δεν πρόκειται για κάποια πολύπλοκη άσκηση, αντιθέτως αποτελεί την πιο εύκολη εκδοχή μετακίνησης, αφού αυτό που πρακτικά ζητήται είναι η ασφαλής μετακίνηση ανάμεσα σε δύο στόχους, χωρίς την πίεση του χρόνου. Δείτε τις λεπτομέρειες της εκτέλεσης:

  1. Θέστε δύο χάρτινους στόχους σε απόσταση 10-15μ. Αφήστε αρκετή απόσταση ανάμεσα στους στόχους, τουλάχιστον 5μ., για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την μετακίνηση.
  2. Σταθείτε σε θέση χαλαρή, με τα χέρια σας στο πλάι.
  3. Τραβήξτε το πιστόλι από τη θήκη σας, και εκτελέστε διπλή βολή (double tap) στον πρώτο στόχο.
  4. Μόλις εκτελέσετε την διπλή βολή, μετακινηθείτε διαγώνια προς τα εμπρός (περίπου 5μ. απόσταση), μέχρι να έρθετε πιο κοντά στον δεύτερο στόχο. Προσοχή στην μετακίνηση, προσπαθείστε να κάνετε μικρά και γρήγορα βήματα και όχι μεγάλους διασκελισμούς. Θυμηθείτε πως το πιστόλι σας θα πρέπει να κοιτάζει προς το βάθος του πεδίου, ενώ το δάκτυλο σας θα πρέπει να είναι εκτός σκανδάλης.
  5. Πραγματοποιήστε μία ακόμα διπλή βολή και στον δεύτερο στόχο. Μόλις ολοκληρώσετε, τοποθετήστε το πιστόλι στη θήκη του και επιστρέψτε στο βήμα 2.
  6. Επαναλάβετε πολλές φορές την διαδικασία μέχρι να γίνει κεκτημένο σας η ασφαλής μετακίνηση στο πεδίο. Μην σας παρασύρει η απλότητα της άσκησης, έχει σημασία να την εκτελέσετε με πειθαρχία για να αποφύγετε ανεπιθύμητα dq σε αγώνες.

Τέλος σημειώνουμε πως όσον αφορά τη μετακίνηση στο πεδίο με ταχύτητα, θα επανέλθουμε σύντομα με αναλυτικότερο άρθρο. Η παρούσα άσκηση στοχεύει περισσότερο σε έναν αρχάριο σκοπευτή και στην ασφαλή μετακίνηση.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα