Σκοπευτική άσκηση: Διπλή βολή (double tap), αλλαγή γεμιστήρας και εναλλαγή στόχου.

By

Η παρακάτω άσκηση αποτελεί απλή παραλλαγή της τελευταίας άσκησης που αναρτήσαμε με τις διπλές βολές σε συνδυασμό με την αλλαγή γεμιστήρα, με την διαφορά πως έχουμε προσθέσει έναν δεύτερο στόχο στο βάθος του πεδίου. Δείτε τις λεπτομέρειες της εκτέλεσης:

  1. Θέστε δύο χάρτινους στόχους σε απόσταση 7μ-10μ.
  2. Σταθείτε σε θέση χαλαρή, με τα χέρια σας όρθια στο ύψος των ώμων. Οι παλάμες σας θα πρέπει να κοιτούν προς το βάθος του πεδίου.
  3. Τραβήξτε το πιστόλι από τη θήκη, και εκτελέστε διπλή βολή (double tap).
  4. Μόλις εκτελέσετε την διπλή βολή, πραγματοποιείστε αλλαγή γεμιστήρας όπως έχουμε περιγράψει στην προηγούμενη άσκηση εδώ και επαναλάβετε διπλή βολή στον δεύτερο στόχο.
  5. Πραγματοποιήστε 6-8 διπλές βολές μαζί με την απογέμιση και γέμιση της νέας γεμιστήρας, χωρίς διακοπή. Μην ξεχάσετε την εναλλαγή του βαλλόμενου στόχου μετά από κάθε διπλή βολή και αλλαγή γεμιστήρας. Μόλις ολοκληρώσετε, τοποθετήστε το πιστόλι στη θήκη του και επιστρέψτε στο βήμα 2.
  6. Έπειτα από σύνολο 12-16 βολών και στους δύο στόχους, ελέγξτε τα αποτελέσματα σας. Σιγουρευτείτε ότι συγκεντρώνετε τις βολές σας σε ένα σημείο. Σας προτείνουμε να εκτελέσετε συνολικά τουλάχιστον 10 γκρουπ βολών.

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα