Σημάδια χαλάρωσης του νομικού πλαισίου για την οπλοκατοχή στην Αγγλία;

By

Ενθαρρυντικές κινήσεις για την αλλαγή του νομικού πλαισίου στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρούνται τον τελευταία καιρό με πρωτεργάτη την Firearms UK και την καμπάνια που τρέχει τον φετινό χρόνο, για την κατάργηση των ιδιαίτερα σκληρών νόμων που έχουν ψηφιστεί, κυρίως το 1997.

Ήδη έχουν μαζευτεί 21.000 υπογραφές για την καμπάνια Unity 2015, ενώ η γενικότερη κινητοποίηση και αφύπνιση του κόσμου, παράγει θετικά αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε, πως οι πολίτες της Αγγλίας έχουν υποστεί κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου για την επικινδυνότητα των όπλων, ανεξαρτήτου διαμετρήματος και τύπου, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

Το έργο της Firearms UK δεν είναι εύκολο. Σε συνδυασμό όμως και με την θετική στάση που δείχνει η τωρινή κυβέρνηση προς τα αγωνίσματα τη σκοποβολής, μπορεί να αποδώσει καρπούς. Είναι πάντως σίγουρο πως οι Άγγλοι σκοπευτές έχουν ανάγκη την χαλάρωση του νομικού πλαισίου.

Άλλωστε, μπορεί οι σκληροί νόμοι να πέρασαν με αφορμή δύο άσχημα περιστατικά εκείνη την περίοδο, οι έρευνες όμως δεν έχουν δείξει ότι αυτή η καθολική απαγόρευση βοήθησε στην μείωση των εγκλημάτων. Επιπρόσθετα είναι απορίας άξιο πως μια χώρα σαν το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον αθλητή από τον εγκληματία. Η σκοποβολή της Αγγλίας αξίζει μια πολύ ευνοϊκότερη αντιμετώπιση.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα