Προ των πυλών μία νέα κατηγορία για τα ΑμεΑ, στα αγωνίσματα του πήλινου στόχου

By

Εν όψει της τήρησης του μνημονίου που υπεγράφη μεταξύ της ISSF και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) σχετικά με τους σκοπευτές με αναπηρία, θα ξεκινήσει ένας δοκιμαστικός αγώνας Τραπ στη γειτονική Ιταλία από αύριο 27 Αυγούστου μέχρι και την Πέμπτη 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, δόθηκε πλήρη εξουσιοδότηση στην Ιταλική Ομοσπονδία Σκοποβολής (FITAV) να διεξάγει μία εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτό να θεσπιστεί μία νέα κατηγορία για τα αγωνίσματα του πήλινου στόχου και τους σκοπευτές με αναπηρία. Ως μέρος του ερευνητικού της έργου, η FITAV εξουσιοδοτήθηκε να διεξάγει μία σειρά αγώνων για ανθρώπους με αναπηρίες και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα για την έρευνά της στοιχεία.

Οι κατά τόπους Ομοσπονδίες που καλλιεργούν τα αγωνίσματα της ISSF, ενημερώθηκαν με σχετικό έγγραφό της ώστε να αποστείλουν και να υποστηρίξουν με συμμετοχές τον εν λόγω αγώνα. Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν υπήρξε κάποια αποστολή Έλληνα σκοπευτή ή σκοπεύτριας στον εν λόγω αγώνα.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα