Πρόεδρος της ISSF, Vazquez Raña: «Η καλύτερη αλλαγή κανονισμών που έγινε ποτέ»

By

Ο πρόεδρος της ISSF, κ. Olegario Vazquez Raña έκλεισε επισήμως τον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου που διεξήχθη στο Ακαπούλκο του Μεξικού. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ISSF δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο διάσημο και πάμπλουτο επιχειρηματία αλλά και προσωπικό του φίλο, κ. Carlos Slim Helu, για τη στήριξη που προσέφερε.

Υπενθυμίζουμε ότι δύο μέρες πριν η ISSF τίμησε με το μετάλλιο τιμής τον κ. Carlos Slim Helu για τη συνολική προσφορά του στη σκοποβολή. Το υπόλοιπο μέρος της ομιλίας του προέδρου της ISSF κυμάνθηκε στην εφαρμογή των νέων κανονισμών για πρώτη φορά επισήμως στον αγώνα του Ακαπούλκο των οποίων τις αλλαγές θεωρεί ως τις καλύτερες που έκανε ποτέ η ISSF. Συγκεκριμένα οι δηλώσεις του:

[quote]

Πραγματικά πιστεύω ότι οι νέοι κανονισμοί αποτελούν την καλύτερη αλλαγή που πραγματοποίησε ποτέ η ISSF. Η διαδικασία των τελικών είναι εύκολη αλλά και γεμάτη προκλήσεις. Οι πρώτοι 6 αθλητές των προκριματικών προκρίνονται στους τελικούς όπου αποτελούνται από δύο στάδια, αυτό των ημιτελικών και αυτό των 2 τελικών που κρίνουν τις δύο πρώτες θέσεις και την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Οι φιναλίστ, ξεκινούν με μηδενική βαθμολογία σε όλες τις περιπτώσεις που σημαίνει πως η βαθμολογία των προκριματικών και των ημιτελικών δεν μεταφέρεται στο επόμενο στάδιο. Μετά το στάδιο των ημιτελικών, οι δύο πρώτοι αθλητές προκρίνονται στο τελευταίο στάδιο στο οποίο με μηδενική βαθμολογία διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο ενώ ο τρίτος και τέταρτος των ημιτελικών διεκδικούν το χάλκινο μετάλλιο σε μεταξύ τους μονομαχία. Στους θεατές αρέσει η νέα μορφή των τελικών, κάτι που είδαμε ξεκάθαρα εδώ στο Ακαπούλκο. Υπάρχει δράμα. Υπάρχει σασπένς. Υπάρχουν συναισθήματα. Οι τελικοί για τις θέσεις των μεταλλίων είναι αγωνιώδεις και συναρπαστικοί. Πραγματικές μονομαχίες. Οι νέοι τελικοί αποδείχθηκαν τέλειοι για τους θεατές.

[/quote]

Όσον αφορά τον κ. Carlos Slim Helu ο πρόεδρος της ISSF ανέφερε την επίσης θετικότατη εντύπωση του από τους νέους κανονισμούς, ενώ μετέφερε και τη θέλησή του να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με τη σκοποβολή στους επόμενους μήνες. Τέλος, να αναφέρουμε ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου θα λάβει χώρα στο Changwon της Κορέας στο διάστημα 2-10 Απριλίου.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα