Πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, παρουσία του γ. γραμματέα της ISSF η ετήσια γιορτή της σκοποβολής

By

 

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης 

[blockquote style=»1″]

Κορυφαίοι αθλητές οι Ανδρέας Χάσικος και Άντρη Ελευθερίου, ενώ ως κορυφαία ομάδα τιμήθηκε η εθνική σκητ γυναικών και ως κορυφαίο σωματείο η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας

Το «Έπαθλο Ήθους» της Ομοσπονδίας απονεμήθηκε στην αθλήτρια του σκητ Κωνσταντία Νικολάου

Το «Αριστείο ΣΚΟΚ» απονεμήθηκε στην ISSF και το παρέλαβε ο γ. γραμματέας Φρανς Σράιπερ, τον οποίο η ΣΚΟΚ ανακήρυξε και επίσημα «Επίτιμο Μέλος» της

[/blockquote]

 

Με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα, όπως άλλωστε αρμόζει στις διεθνείς επιτυχίες των  αθλητών της ΣΚΟΚ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, η ετήσια τελετή βράβευσης της κυπριακής σκοποβολής, παρουσία του γενικού γραμματέα της ISSF, ενώ σ’ αυτήν παρευρέθηκαν αξιωματούχοι του Κράτους, της Βουλής, του ΚΟΑ, της ΚΟΕ, και της ΟΠΑΠ, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών, σωματείων και άλλων οργανωμένων φορέων.

Στην εκδήλωση, της οποίας για άλλη μια χρονιά, χορηγός ήταν ο «μέγας χορηγός» της ΣΚΟΚ, ΟΠΑΠ Κύπρου, μίλησε ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος ο οποίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στις επιτυχίες των σκοπευτών και σκοπευτριών, καθώς και στις διεθνείς διοργανώσεις που ανέλαβε και έφερε σε πέρας η ΣΚΟΚ. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο κ. Χαράλαμπος Χρίστου, εκ μέρους της ΚΟΕ ο στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας και εκ μέρους του ΚΟΑ ο κ. Δημήτρης Λεοντής, ενώ τον χαιρετισμό του υπουργού Παιδείας μετέφερε στην εκδήλωση η κ. Κάλλη Χατζηϊωσήφ. Όλοι οι ομιλητές συγχάρηκαν τους αθλητές της σκοποβολής για τις διεθνείς και παγκόσμιες επιτυχίες τους, με τις οποίες προβάλλουν διεθνώς την πατρίδα μας, καθώς και τη ΣΚΟΚ, για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που αναλαμβάνει και φέρνει σε πέρας στην Κύπρο.

Πέρα από τους αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους στα διάφορα πρωταθλήματα της ΣΚΟΚ, το δ.σ. της Ομοσπονδίας τίμησε επίσης, τον Ανδρέα Χάσικο και την Άντρη Ελευθερίου ως τους «Κορυφαίους Αθλητές» για το 2015, την εθνική ομάδα σκητ γυναικών, ως την «Κορυφαία Ομάδα» της χρονιάς, και τη Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας ως το «Κορυφαίο Σωματείο». Για τις διεθνείς διακρίσεις τους τιμηθηκαν οι Νικόλας Βασιλείου, Μενέλαος Μιχαηλίδης, Στέφανος Νικολαΐδης, Γιώργος Καζάκος, Μαριλένα Κωνσταντίνου, καθώς και η εθνική ομάδα κόμπακ, με τους Πέτρο Ιωάννου, Νεόφυτο Σιαλή και Ηλία Ηλία. Το «Έπαθλο Ήθους» της Ομοσπονδίας απονεμήθηκε στην αθλήτρια του σκητ Κωνσταντία Νικολάου, ενώ το «Αριστείο» της ΣΚΟΚ, με ομόφωνη απόφαση του δ.σ. της Ομοσπονδίας, φέτος απονεμήθηκε στη Διεθνή Ομοσπονδία Σκοποβολής ISSF, για τη μακρόχρονη συνεργασία και τη συνεχή στήριξή της προς ΣΚΟΚ και την κυπριακή σκοποβολή γενικότερα. Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο διεθνή σκοπευτή Γιώργο Αχιλλέως που ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ στο σκητ (125/125) ενώ τιμήθηκαν επίσης για την προσφορά τους, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αλέκος Πατσαλίδης, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιβάνκα Μπέλτσιεβα, οι αθλήτριες του σταθερού στόχου Φανή Θεοφάνους και Ειρήνη Παντελή και ο βρετανός σκοπευτής Πίτερ Ρέιμαν. Μεταθανάτια τιμή, απονεμήθηκε στον τέως πρόεδρο της ΣΚΟΚ και Ολυμπιονίκη αθλητή του σκητ, αείμνηστο Λάκη Ψημολοφίτη, την οποία παρέλαβε ο γιος του Ηλίας.

Στη διάρκεια της τελετής θα ανακοινώθηκε και επίσημα η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας για ανακήρυξη του γενικού γραμματέα της ISSF Χανς Σράιπερ σε «Επίτιμο Μέλος» της ΣΚΟΚ και του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και ειδική τιμητική διάκριση. Ο ίδιος παρέλαβε και το «Αριστείο» της ΣΚΟΚ για λογαριασμό της ISSF και σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το Δ.Σ και τους αξιωματούχους της ΣΚΟΚ για την τιμή και τόνισε ότι η σκοπευτική Κύπρος, αποτελεί μια από τις «μεγάλες δυνάμεις» της παγκόσμιας σκοποβολής η οποία έχει εξασφαλίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση στο νησί κορυφαίων σκοπευτικών διοργανώσεων.

Για τις επιτυχίες τους στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Σκοποβολής ΟΠΑΠ 2015, βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι αθλητές και αθλήτριες:

 

ΣΚΗΤ: Νικόλας Βασιλείου, Σωτήρης Αντωνίου, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Στέφανος Νικολαΐδης και Άντρη Ελευθερίου.

 

ΤΡΑΠ: Γιάννης Αηλιώτης, Λεόντιος Λεοντίου, Μάριος Σοφοκλέους, Πέτρος Αναστασίου, Άγγελος Χρυσάνθου, Γεωργία Κωνσταντινίδου, Αγαθόπουλος Πασχάλη και Θεόδωρος Παναγή.

 

ΔΙΠΛΟ ΤΡΑΠ: Στέφανος Θεοδότου και Λέοντιος Λεοντίου.

 

ΑΕΡ. ΤΟΥΦΕΚΙ: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Πολυκάρπου, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Στυλιανός Γρηγορίου, Στέφανος Κυπριανού, Αίαντας Πολυκάρπου, Μαριλένα Κωνσταντίνου, Άρτεμις Παντελή, Άννα-Λουίζα Γεωργίου, Ιωάννα Χατζηπροκόπη, Ιακωβία Πιτταρά, και Χριστιάνα Μουξούρη.

 

ΑΕΡ. ΠΙΣΤΟΛΙ: Χρίστος Γερασίμου, Μάριος Πολυδώρου, Νεοκλής Χαραλάμπους, Ευριπίδης Γεωργίου, Μάριος Γεωργίου, Ειρήνη Παντελή, Ιωάννης Θεοδότου και Παναγιώτα Χαραλάμπους.

 

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Άγγελος Αβραάμ, Νεόφυτος Σιαλής, Σάββας Πάτσαλος, Γιάννος Νεοφύτου, Ευάγγελος Καραβόλιας και Χριστόδουλος Φανή

 

ΚΟΜΠΑΚ: Πέτρος Ιωάννου, Νεόφυτος Σιαλής, Χάρης Χριστοδουλίδης, Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης, Γιάννος Νεοφύτου και Νεοκλής Ιωνά.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα