Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της σκοποβολής στο Ολυμπιακό μέγαρο με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα

By

 

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης

Βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές της σκοποβολής του 2017, καθώς και αθλητές και αθλήτριες για τις διεθνείς διακρίσεις τους

«Το Αριστείο ΣΚΟΚ» απονεμήθηκε στην οικογένεια Αντώνη Ανδρέου και το «Έπαθλο Ήθους» στο βετεράνο σκοπευτή Νίκο Πετρίδη

«Κορυφαίοι αθλητές» για τη χρονιά που πέρασε, ο Γιώργος Αχιλλέως και η Άντρη Ελευθερίου και «κορυφαία ομάδα» η εθνική σκητ γυναικών

Η ΣΚΟΚ ανακήρυξε τον τέως αντιπρόεδρο της Προκόπη Γαβριηλίδη σε «Επίτιμο Μέλος» του Δ.Σ.

Με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα, όπως άλλωστε αρμόζει στις επιτυχίες των αθλητών και στο εκτόπισμα της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος, η ετήσια «γιορτή της σκοποβολής»! Η τελετή βράβευσης των κορυφαίων σκοπευτών και σκοπευτριών για το 2017, που φέτος τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Παρευρέθηκαν επίσης η ηγεσία του κυπριακού αθλητισμού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων, του μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης και της ΣΚΟΚ, ΟΠΑΠ Κύπρου, εκπρόσωποι άλλων ομοσπονδιών και σωματείων, καθώς και οικείοι των βραβευθέντων, που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι» του Ολυμπιακού μεγάρου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος αναφέρθηκε στις μεγάλες διεθνείς και παγκόσμιες επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών της σκοποβολής, καθώς και στις κορυφαίες διοργανώσεις που ανέλαβε η Κύπρος και έφερε σε πέρας η Ομοσπονδία το 2017, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας στο εξωτερικό και ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηριχτές της ΣΚΟΚ και των αθλητών της, οι οποίοι όπως είπε «δικαιούνται και πρέπει να νοιώθουν συμμέτοχοι σ’ αυτές τις επιτυχίες, που χωρίς τη δική τους συμβολή θα ήταν και χαμηλότερες και φτωχότερες». Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο εκπρόσωπος των χορηγών ΟΠΑΠ Κύπρου Ισίδωρος Μακρίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, οι οποίοι συγχάρηκαν τους αθλητές για τις επιτυχίες τους και τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας για το έργο που επιτελούν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του που μετέφερε στην εκδήλωση ο υπουργός Άμυνας, τόνισε την εκτίμηση του ιδίου και της κυβέρνησής του προς τη ΣΚΟΚ και το θαυμασμό του για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών της και συγχάρηκε ιδιαίτερα τους κορυφαίους της χρονιάς, καθώς και τους βραβευθέντες με το «Αριστείο της ΣΚΟΚ» και το «Έπαθλο Ήθους και Ευ Αγωνίζεσθαι».      

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες στις 40 κατηγορίες των 7 αγωνισμάτων που διοργανώνει πρωταθλήματα η ΣΚΟΚ, αθλητές και αθλήτριες για τις διεθνείς επιτυχίες τους, καθώς και άτομα και οργανωμένα σύνολα για την προσφορά τους στη σκοποβολή. Το «Έπαθλο Λάκη Ψημολοφίτη» που καθιερώθηκε από φέτος, απονεμήθηκε στον κορυφαίο σκοπευτή της χρονιάς Γιώργο Αχιλλέως και στην κορυφαία σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου, ενώ ως κορυφαία ομάδα βραβεύτηκε η εθνική σκητ γυναικών (Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου, Κωνσταντίνα Νικολάου). Με το «Έπαθλο Ήθους και Ευ Αγωνίζεσθαι» της Ομοσπονδίας τιμήθηκε ο βετεράνος σκοπευτής των αγωνισμάτων της ΦΙΤΑΣΚ Νίκος Πετρίδης και η κορυφαία τιμητική διάκριση της Ομοσπονδίας, το «Αριστείο ΣΚΟΚ», με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου απονεμήθηκε στην οικογένεια του σκοπευτή Αντώνη Ανδρέου. Το Δ.Σ. τίμησε επίσης τον τέως αντιπρόεδρο της ΣΚΟΚ και πρόεδρο του ΣΚΟΛΑΡ Προκόπη Γαβιηλίδη, ο οποίος ανακηρύχτηκε σε «Επίτιμο Μέλος». Ως κορυφαίο σκοπευτικό σωματείο για το 2017 τιμήθηκε η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας, ενώ βραβεύτηκαν επίσης ο Σκοπευτικός Όμιλος Λάρνακας και η Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού. Ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους βετεράνους διαιτητές Μάριο Παντελίδη, Πανίκο Πλατρίτη και Κώστα Παύλου, καθώς στους συνεργάτες και υποστηριχτές της Ομοσπονδίας Μάριο Καποδίστρια και Ανδρέα Σμυρίλλη.

Για τις παγκύπριες και διεθνείς επιτυχίες τους σε κάθε αγώνισμα βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι σκοπευτές και σκοπεύτριες:

ΣΚΗΤ: Νικόλας Βασιλείου, Ανδρέας Χάσικος, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Χριστόδουλος Κόκκινος, Παναγιώτης Πούλλος, Πέτρος Εγγλεζούδης, Σωτήρης Ανδρέου, Κυριάκος Μιχαήλ, Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου, και Σωτηρία Ανδρέου

ΤΡΑΠ: Ανδρέας Μακρής, Γιάννης Αηλιώτης, Άδωνης Μυλωνάς, Πέτρος Αναστασίου, Ευτύχιος Σωτηρίου, Γεωργία Κωνσταντινίδου, Κεμάλ Γκιουρσέλ, Θεόδωρος Παναγή, Νεόφυτος Νικολάου και Ραφαήλ Μαρκουλλής.

ΔΙΠΛΟ ΤΡΑΠ: Λεόντιος Λεοντίου και Τζιοβάνης Σαββίδης

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥΦΕΚΙ: Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Ανδρέας Δημοσθένους, Ανδρέας Αντωνίου, Γιώργος Ευαγγέλου, Χάρης Χαρή, Στυλιανός Γρηγορίου, Δημήτρης Παπαλοΐζου, Μιχάλης Παφίτης, Οδυσσέας Βασιλειάδης, Ανδρέας Ηρακλέους, Άρτεμις Παντελή, Μαριλένα Κωνσταντίνου, Κάλλια Παπασωζομένου, Ιακωβία Πιτταρά, Ειρηάννα Καγιά, Νικολέτα Κυρίλλου, Κατερίνα Χαρή, Άντρεα Πιτταρά, Θέα Φράγκου και Ανδρεάνα Κυρίλλου.

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ: Χρίστος Μακρυγιάννης, Χρίστος Γερασίμου, Στέλιος Μακροδημήτρης, Ευριπίδης Γεωργίου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Νικόλας Παπαδημητρίου, Σάββας Ευαγγέλου, Δημήτρης Ανδρέου, Ευάγγελος Κωστόπουλος, Ιωάννης Θεοδότου, Στυλιανός Γρηγορίου, Κωνσταντίνα Πρατσή, Παναγιώτα Χαραλάμπους, Αγγέλα Ανδρέου, Πέτια Σλάβκοβα, Βάνα Χαπεσιάν, Ναταλία Αλκιβιάδου, Ισαβέλλα Νικολαΐδου, Ευαγγελία Χαραλάμπους και Ειρήνη Αντωνίου.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Χάρης Χριστοδουλίδης, Κωνσταντίνος Αριστοφάνους, Ντίνος Κωνσταντίνου, Κωστάκης Κωνσταντίνου, Αντώνης Αντωνίου, Γιάννος Νεοφύτου, Ευάγγελος Καραβόλιας, Γιώργος Ευστρατίου και Νίκος Πετρίδης.

ΚΟΜΠΑΚ: Κωνσταντίνος Αριστοφάνους, Κύπρος Κυπριανού, Άγγελος Αβραάμ, Κωστάκης Κωνσταντίνου, Γιάννος Νεοφύτου, Θάνος Έλληνας και Δημήτρης Λόρδος.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα