Ποια είναι τα 7 βασικά πράγματα που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις σκοποβολή IPSC;

By

Η σκοποβολή IPSC είναι το πιο δημοφιλές αγώνισμα της σκοποβολής παγκοσμίως. Είναι ανταγωνιστικό, γρήγορο, απαιτητικό, δύσκολο και προσφέρει πολλά αθλητικά οφέλη. Τα επτά (7) βασικά πράγματα που οι σκοπευτές πρέπει να έχουν για να ασχοληθούν με τη σκοποβολή IPSC είναι:

1)  Όπλο

Υπάρχουν πολλά μοντέλα όπλων χειρός που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Ο κάθε σκοπευτής διαλέγει εκείνο που πληροί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας που θέλει να αγωνίζεται.

2)  Φυσίγγια

Ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζεται ο κάθε σκοπευτής και πάντα με κριτήριο το όπλο του, αγοράζει τα κατάλληλα φυσίγγια και σε αριθμό που να μπορεί να καταναλώσει σε έναν αγώνα ή προπόνηση.

3)  Ζώνη σκοποβολής

Όλοι οι σκοπευτές επιβάλλεται να φορούν την ζώνη που μεταφέρει το όπλο και τις γεμιστήρες καθόλη τη διαρκεία του αγώνα. 

4)  Γυαλιά

Καθώς είμαστε γεννημένοι με δύο μάτια, τα οποία είναι αναντικατάστατα, η προστασία τους καθίσταται υποχρεωτική. Τα ιδανικά γυαλιά για έναν σκοπευτή είναι εκείνα που καλύπτουν αποτελεσματικά την περιοχή των ματιών.

5)  Ωτοασπίδες

Τα ντεσιμπέλ που παράγονται από τα πυροβόλα όπλα είναι άκρως επιβλαβή για την ακοή των σκοπευτών αλλά και των θεατών. Οι ωτοασπίδες προστατεύουν αποτελεσματικά τα αυτιά μας επιτρέποντας παράλληλα να ακουστεί το σήμα εκκίνησης «ΜΠΙΠ» από τον κριτή του σταδίου.

6)  Τσάντα μεταφοράς

Οι σκοπευτές ανάμεσα στα στάδια μπορεί να χρειαστεί να περπατήσουν αρκετά, οπότε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα είναι βολικό η μεταφορά του όπλου και των πυρομαχικών να γίνεται με την αθλητική τσάντα. Μερικοί έχουν και καροτσάκι που μεταφέρουν ευκολότερα τον εξοπλισμό τους μέσα στην τσάντα χωρίς να σπαταλούν επιπλέον ενέργεια. 

7)  Αθλητικά παπούτσια

Η σκοποβολή IPSC είναι ένα δραστήριο αγώνισμα, που απαιτεί πολλές και γρήγορες μετακινήσεις από τη μία θέση στην άλλη και περιστροφές, ενώ το όπλο είναι οπλισμένο. Η επιφάνεια του πατώματος ποικίλλει από γρασίδι, χαλίκι, άμμο, χώμα ή και συνδυασμό όλων αυτών, έτσι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είναι αναγκαίο.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα