Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Η ώρα του σκητ… & οι μεγάλες προσδοκίες της ΣΚΟΚ και της Κύπρου για διάκριση

By

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης
(απεσταλμένος της ΕΑΚ)

 
Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στο αγώνισμα με πλήρεις ομάδες ανδρών, γυναικών και εφήβων προσβλέποντας και προσδοκώντας σε διακρίσεις, ατομικές και ομαδικές!

Σκητ ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής στο διεθνές σκοπευτήριο του Λονάτο και το «βαρύ πυροβολικό» της κυπριακής σκοποβολής ρίχνεται στη μάχη με τις «επίλεκτες μονάδες» του. Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες με πλήρεις ομάδες ανδρών, γυναικών και εφήβων προσβλέποντας και προσδοκώντας σε διακρίσεις ατομικές και ομαδικές. Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Αντώνης Ανδρέου θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα των ανδρών, ενώ οι «αμαζόνες» μας Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου θα αγωνιστούν με την εθνική γυναικών και οι φερέλπιδες Νικόλας Βασιλείου, Σωτήρης Αντωνίου και Στέφανος Νικολαΐδης θα δώσουν τη δική τους «μάχη» στο σκητ εφήβων. Στις δηλώσεις του πριν την έναρξη των φετινών Πανευρωπαϊκών Αγώνων, ο τεχνικός σύμβουλος της ΣΚΟΚ και τεχνικός επιθεωρητής της διοργάνωσης ήταν ξεκάθαρος πως, «…εκεί όπου η ΣΚΟΚ στοχεύει πολύ ψηλά, είναι στο αγώνισμα του σκητ και στις τρεις κατηγορίες (άνδρες, γυναίκες, έφηβους), όπου οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες έχουν τα φόντα, όχι μόνο να περάσουν στους ημιτελικούς, αλλά να “κτυπήσουν” και θέση στο βάθρο ατομικά και ομαδικά».

SONY DSCΤο πρόγραμμα σήμερα προβλέπει 50 δίσκους ανδρών και εφήβων, ενώ οι γυναίκες και οι νεάνιδες θα ολοκληρώσουν τον προκριματικό αγώνα των 75 δίσκων και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι τελικοί των δυο κατηγοριών και θα απονεμηθούν τα μετάλλια στις νικήτριες. Το σκητ είναι το μόνο αγώνισμα σ’ αυτή τη διοργάνωση, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα με την εθνική ανδρών (Μάκης Μίτας, Νίκος Μαυρομμάτης, Γιώργος Σαλαβαντάκης), τη Μυρτώ Σακελαροπούλου στο σκητ γυναικών, το νεαρό Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη στο σκητ εφήβων και τις ανερχόμενες Ατρέμιδα Κεφαλίδου και Εμμανουέλλα Κατζουράκη στο σκητ νεανίδων.

 

 


Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ISSF

Στο περιθώριο της διοργάνωσης, ο τεχνικός διευθυντής της ΣΚΟΚ Πέτρος Κυρίτσης είχε την ευκαιρία να μας ενημερώσει και για τα διαμειφθέντα στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF, που ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα στη Μόσχα. Όπως μας είπε, τη ΣΚΟΚ εκπροσώπησε στη Συνέλευση ο πρόεδρος Δημήτρης Λόρδος, ο οποίος ως μέλος της Επιτροπής Κυνηγετικού όπλου της ISSF, συμμετείχε και στη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν και εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών των διαφόρων υπεπιτροπών της ISSF. Από κυπριακής πλευράς, επανεξελέγησαν πανηγυρικά και οι δυο εκπρόσωποί μας, ο Πέτρος Κυρίτσης στην Τεχνική Επιτροπή και ο Κωστάκης Ξενοφώντος στην Επιτροπή Κριτών. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης τις αλλαγές στους νέους κανονισμούς σκοποβολής για την ολυμπιακή περίοδο 2017-2020.

 

Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, επικύρωσε την απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου για προσωρινή αποπομπή της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας του Κουβέιτ, μετά την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να αποπέμψει την Ολυμπιακή Επιτροπή του Εμιράτου. Ως αποτέλεσμα της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, υπέβαλε την παραίτησή του ο εκπρόσωπος του Κουβέιτ, ενώ οι σκοπευτές της χώρας θα λάβουν μέρος στους επικείμενους Ολυμπιακούς του Ρίο, με τα διακριτικά ISP (International Sports Participant). Στη Συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο δεν κατάφερε να περάσει τις εισηγήσεις του για τις αλλαγές στο Καταστατικό της ISSF, αφού στη σχετική ψηφοφορία δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία.

*Φωτογραφίες από τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, Ανδρέα Λαζανίτη

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα