Πανελλήνιο ρεκόρ στο πιστόλι ταχύτητας ο «ασημένιος» Μπινυχάκης!

By
Πραγματοποιήθηκε και ο δεύτερος στη σειρά αγώνας πυροβόλων όπλων των επίλεκτων στα σκοπευτήρια της Μαλακάσας και του Βύρωνα για την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα. Με αρχηγό βολής στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας τον κ. Κουλάκο, υπεύθυνο βαθμολογίας τον κ. Παυλάκο, την κα. Παπαδάκη βοηθό του και εκπρόσωπο της ΣΚ.Ο.Ε τον κ. Μπασδέκη, ο αγώνας κύλησε ήρεμα χωρίς προβλήματα.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα δεν είχαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξυνογαλάς της Π.Σ.Ε διατήρησε τα σκήπτρα του, παίρνοντας την πρώτη θέση στο πιστόλι ταχύτητας όπως είχε κάνει και στον πρώτο αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας, όχι όμως τόσο άνετα όπως τότε. Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μπινυχάκης από τον Π.Α.Σ πίεσε αρκετά τον Ανδρέα, χάνοντας την πρώτη θέση για λίγο. Συνολικό σκορ για τον Κωνσταντίνο 1098 με δύο πόντους πίσω από τον Ανδρέα, ο οποίος είχε 1100 πόντους. Βέβαια, παρ’ όλο που πήρε τη δεύτερη θέση, είναι αλήθεια πως κατάφερε να κλέψει την παράσταση πραγματοποιώντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στον αγώνα της δεύτερης ημέρας, με βαθμολογία 570/600. Είναι αξιοσημείωτο πως το προηγούμενο ρεκόρ (561/600) ανήκει στον Γρηγόρη Κωνσταντίνου (ΣΟΑΑΣΟΕΕ) από τους Πανελλήνιους αγώνες του 2009, ο οποίος μάλιστα λόγω ατυχίας με το πιστόλι του δεν κατάφερε να μπει στην τριάδα των νικητών. Να λοιπόν που φαίνεται πως τελικά ένα Πανελλήνιο ρεκόρ δεν είναι αρκετό να δώσει την πρώτη θέση. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Φραγκουλίδης Παναγιώτης(ΕΣΚΟΘ) με 1084 πόντους. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Νίκος Νεονάκης (ΣΚ.Ο.ΡΕ), συνέντευξη του οποίου έχουμε φιλοξενήσει σε παλιότερο τεύχος του Shooters, έδειξε να ανταποκρίνεται καλύτερα στους νέους κανονισμούς και ανέβασε την επίδοσή του σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Άξιος αναφοράς είναι και ο Χειμώνας Δημήτρης (Σ.Σ.Β) ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση με συνολικό σκορ 1082, παίζοντας όμως με δανεικό πιστόλι τη δεύτερη ημέρα του αγώνα, αφού την πρώτη το δικό του παρουσίαζε εμπλοκές κάτι που σίγουρα του στοίχισε στη βαθμολογία.

Στο σπορ πιστόλι γυναικών, απόντος της Κασούμη (δείτε εδώ για τον πρώτο αγώνα) η Κανελλοπούλου Αθανασία (Π.Σ.Ε) δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρώτη θέση με 1097 πόντους. Στη δεύτερη θέση την ακολούθησε η Μιχελάκου Σταυρούλα (ΣΟΕΛ) με 1070 πόντους η οποία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Στην τρίτη θέση η σταθερή Τσαντούλα Πηνελόπη (Π.Σ.Ε) με 1058 πόντους. Με το μέλλον να δείχνει ότι της ανήκει πολύ καλή εντύπωση άφησε και η Παναγιώτου Ιωάννα (ΣΚ.Ο.Ι) με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στις βολές ταχείας.

Στο αγώνισμα του ελεύθερου πιστολιού, ο Γεωργακόπουλος Διονύσης (ΕΓΣ/ΕΛΑΣ) πραγματοποίησε πολύ καλή επίδοση και τις δύο ημέρες και πήρε την πρώτη θέση με 1084 πόντους συνολικά. Πίσω του ακολούθησαν οι Τσαχάκης Ζαχαρίας (ΣΛΖΕΥΣ) και Τσαχάκης Εμμανουήλ (ΣΛΖΕΥΣ) με 1066 και 1064 πόντους, αντίστοιχα. Στο ίδιο αγώνισμα και την πρώτη ημέρα ατομικό ρεκόρ κατάφερε να κάνει ο Γεώργιος Μακρής (ΣΛΖΕΥΣ) 540/600 χωρίς όμως να καταφέρει να μπει στην τριάδα των νικητών.

Στο τυφέκιο 0.22 πρηνηδόν ανδρών, ο Κολοβός Κωνσταντίνος (ΣΟΑΑΣΟΕΕ) πήρε την πρώτη θέση με 1172 πόντους έχοντας μικρή διαφορά από τον δεύτερο Ηλιάδη Πελοπίδα (Π.Σ.Ε), ο οποίος συγκέντρωσε 1169 πόντους. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Λιόγρης Ευάγγελος (ΕΚΑΤΗ) με 1156 πόντους. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Πελοπίδας Ηλιάδης στο τυφέκιο 0.22 χάνοντας την πρώτη θέση, το κατάφερε στο τυφέκιο 3Χ40, αφού με 2235 πόντους και μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Βασιλείου Νικόλαο (ΣΚΟΛ/ΕΛΑΣ) ο οποίος είχε συνολικά 2209 πόντους, πήρε την πρώτη θέση. Τρίτος ο Τσόκας Νικόλαος (ΔΕΗ) με 2191 πόντους. Τέλος, στο τυφέκιο 30Χ20 η Δοδοντζίδου Δέσποινα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και τις δύο ημέρες και πήρε τον αγώνα με 1125 πόντος. Με διαφορά 5 πόντων ακολούθησε η επίσης πολύ καλή Παπαχρήστου Βασιλική (ΝΙΚ/ΔΡΟΣ -ΕΛΑΣ), ενώ η Μπαντώλα Κωνσταντίνα (ΣΣΒ) πήρε την τρίτη θέση με 1098 πόντους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων. Σημειώνεται πως τελικοί δεν πραγματοποιήθηκαν για κανένα αγώνισμα αφού η ΣΚ.Ο.Ε δεν διέθετε στόχους με το καινούριο σύστημα βαθμολόγησης.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα