Οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες της χρονιάς!

By

Σε ένα σκοπευτικά γεμάτο Σαββατοκύριακο, διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι αγώνες αεροβόλων (10μ.) και πυροβόλων όπλων (ελεύθερο πιστόλι 50μ.) στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα. Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο με τα αγωνίσματα του αεροβόλου πιστολιού και τυφεκίου (ΑΓΕΝ) και ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι της Κυριακής, με το αγώνισμα του ελεύθερου πιστολιού (ΑΕ). Στους αγώνες συμμετείχε μεγάλος αριθμός σκοπευτών, οι οποίοι βρήκαν ισχυρό σύμμαχο στις προσπάθειες τους τον καιρό, αφού η θερμοκρασία λόγω της ηλιοφάνειας που επικρατούσε το διήμερο ήταν ιδανική για τους αγωνιζόμενους. Χαρακτηριστικές ήταν οι μεγάλες ομάδες που κατέβασαν οι σύλλογοι ΩΡΙΩΝ , ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και ΠΑΣ με τους δύο πρώτους μάλιστα να συνεργάζονται όσον αφορά τη μετακίνηση τους από και προς το σκοπευτήριο με κοινό λεωφορείο. Ενδεικτικές της πληρότητας των παραπάνω ομάδων ήταν οι συμμετοχές που είχαν σε όλες τις κατηγορίες των αγωνισμάτων.

Στα αγωνιστικά θέματα τώρα, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος αφού η αφρόκρεμα του σταθερού στόχου έδωσε το παρόν και κατ΄ επέκταση έθεσε και τις προδιαγραφές για θεαματικούς αγώνες κάτι στο οποίο συντέλεσαν και οι αλλαγές των κανονισμών στους τελικούς με τη δεκαδική βαθμολόγηση στο αγώνισμα του τυφεκίου και τον τρόπο πρόκρισης και μεταφοράς της βαθμολογίας σύμφωνα με τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες. Το κλίμα μεταξύ των σκοπευτών ήταν άριστο επιβεβαιώνοντας ακόμη μία φορά πως οι σκοπευτές αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια.

Στα των αποτελεσμάτων τώρα, υπήρξαν σχετικά χαμηλές επιδόσεις και οι μόνες που ξεχώρισαν στο αεροβόλο τυφέκιο είναι της νεάνιδας Θεοδώρου Σοφίας (ΑΡΧΕΛΑΟΣ) με 410,7 και στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών του Γεωργακόπουλου Διονύση (ΕΘΝΙΚΟΣ-ΕΛΑΣ) με τη βαθμολογία 574. Αναλυτικά, στο αγώνισμα του τυφεκίου και στην κατηγορία των ανδρών ο Θοδωρής Καρπίδας του ΩΡΙΩΝ με 611,8/654 πήρε οριακά την πρώτη θέση από τον Βαγγέλη Ζήση, επίσης από τον ΩΡΙΩΝ με 611,5/654 ο οποίος με τη σειρά του άφησε στη τρίτη θέση τον Αλέξανδρο Σταυρίδη του συλλόγου της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ με 605,3/654. Στον τελικό παρέμεινε η ίδια διάταξη με τον Βασίλη Γκέλη όμως να παίρνει τελικά την τρίτη θέση. Στην κατηγορία των γυναικών και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, η Βασιλούδα Ελένη του ΣΚΟΑΑΠΘ με 406,1/436 πήρε εύκολα τη πρώτη θέση από την Νίκη Βάρσου με 402,7/436 ενώ με μικρή διαφορά ακολούθησε η Μαρία Τσιόνογλου με 401,1/436. Η διάταξη έμεινε η ίδια και μετά τον τελικό με την Νίκη Βάρσου όμως να απειλεί ευθέως μέχρι τέλους την Βασιλούδα Ελένη, ενώ καμία άλλη σκοπεύτρια δεν έδειξε ικανή να μπορεί να μπει εντός της τριάδος.

Στο τυφέκιο νεανίδων η Θεοδώρου Σοφία του ΑΡΧΕΛΑΟΣ με το πολύ καλό αποτέλεσμα 410,7/436 πήρε τη πρώτη θέση από τη Μπαντώλα Κωνσταντίνα του ΣΣΒ με το  επίσης καλό 406,3/436,  ενώ τρίτη ακολούθησε η Αντωνίου Γεωργία του ΣΣΒ με 389,0/436. Η Μπαντώλα Κωνσταντίνα δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη αφού πραγματοποιώντας έναν καταπληκτικό τελικό με 204,7/218, ο καλύτερος του διημέρου σε όλες τις κατηγορίες, ανέτρεψε την αρχική κατάταξη και πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη την Θεοδώρου Σοφία, και στην τρίτη την Αντωνίου Γεωργία ως είχε.

Μένοντας στις γυναίκες αλλά περνώντας στο αγώνισμα του πιστολιού η Μιχελάκου Σταυρούλα του ΣΟΕΛ, με 372/400, κατετάγη πρώτη στον κυρίως αγώνα με δεύτερη την Παπακανέλου Δήμητρα του ΕΨΙΛΟΝ με 369/400 και τρίτη την Λαμπρου Δανάη του ΣΟΕΛ με 367/400 η οποία κέρδισε στην ισοβαθμία την Αγαθή Κασούμη του ΩΡΙΩΝ με διαφορά 3 κεντρικών δεκαριών. Στον τελικό όμως τα πράγματα άλλαξαν όπου η εμπειρία της Κασούμη μίλησε παίρνοντας την πρώτη θέση, με την Δούκα Αθηνά του ΣΟΕΛ να παίρνει την 2η θέση για την οποία αξίζει να αναφέρουμε πως στο τέλος του κύριου αγώνα βρισκόταν στην 6η θέση. Έτσι, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Μιχελάκου Σταυρούλα. Ολική ανατροπή λοιπόν στον τελικό των γυναικών κάτι που δείχνει πως πλέον με τους νέους κανονισμούς όλα είναι ανοικτά. Η κατηγορία των γυναικών είχε μία ακόμα συμμετοχή αλλά εκτός συναγωνισμού, με την Κύπρια Παντελή Ειρήνη που πέτυχε επίδοση 377/400.

Στο πιστόλι των νεανίδων η Άννα Κορακάκη του ΩΡΙΩΝ κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με 368/400 έχοντας 12 κεντρικά δεκάρια ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Ξανθάκη Άννα του ΣΟΕΛ με 366/400 και στην τρίτη η Ευφραιμίδου Κασσάνδρα του ΩΡΙΩΝ με 365/400. Στον τελικό η Κορακάκη καθάρισε εύκολα και δεν απειλήθηκε από την Ευφραιμίδου Κασσάνδρα η οποία κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση. Πολύ καλή παρουσία στον τελικό πραγματοποίησε η Παναγιώτου Ιωάννα του ΣΚΟΙ αφού κατάφερε να ανέβει από την πέμπτη θέση στην τρίτη.

Στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών υπήρξαν ανατροπές! Στον κύριο αγώνα ο Γεωργακόπουλος Διονύσης (ΕΘΝΙΚΟΣ-ΕΛΑΣ) πέρασε στην πρώτη θέση με την πολύ καλή επίδοση 574/600, δεύτερος ο Μοφόρης Γρηγόρης (ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ-ΕΛΑΣ) με 566/600 και με ένα μόλις βαθμό διαφορά την τρίτη θέση κατέκτησε ο Γιαννίσης Νικόλαος (ΠΣΕ) με 565/600. Όσον αφορά τον τελικό όμως τα πράγματα άλλαξαν για τον Γεωργακόπουλο καθώς αναγκάστηκε λόγω της βαθμολογίας να αποχωρήσει δεύτερος, μιας και οι σκοπευτές μπαίνουν στη διαδικασία του τελικού με μηδενικό σκορ. Πρώτος βγήκε ο Μαλγαρινός Κων/νος (ΕΣΚΟΘ) με επίδοση 199,3 και η δεύτερη θέση κρίθηκε στις δύο τελευταίες βολές του Κορακάκη Αναστάσιου (ΩΡΙΩΝ) και του Γιαννίση Νικόλαου (ΠΣΕ) που ο δεύτερος προηγούταν. Η ανατροπή του τελικού λοιπόν ήταν να κατακτήσει τη δεύτερη ο Κορακάκης Αναστάσιος (ΩΡΙΩΝ) με 197,6 και ο Γιαννίσης Νικόλαος (ΠΣΕ) με 176,4.

Τέλος, στον αγώνα του Σαββάτου στο ελεύθερο πιστόλι 50μ. και στην κατηγορία των ανδρών, οι δύο πρώτες θέσεις του κύριου αγώνα αποδείχθηκαν οικογενειακή υπόθεση. Ο Μανώλης Τσαχάκης (ΖΕΥΣ) με 536/600 πήρε την πρώτη θέση ενώ ο Χάρης με το ίδιο σκορ την δεύτερη. Την τρίτη θέση πήρε ο Κώστας Μαλγαρίνος με 530/600 του ΕΣΚΟΘ. Ο Τάσος Κορακάκης (ΩΡΙΩΝ) όμως στον τελικό δεν άφησε περιθώρια και πήρε τελικά την πρώτη θέση με τον Τσαχάκη Χάρη να μένει στην δεύτερη και τον Διονύση Γεωργακόπουλο του ΕΓΣ-ΕΛΑΣ να παίρνει την τρίτη. Στον κύριο αγώνα των εφήβων ο Κορακάκης Διονύσης του ΩΡΙΩΝ, πήρε την πρώτη θέση από τον Παπαδογιωργάκη του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Α.Σ. και τον Γιώργο Χριστόπουλο του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Α.Σ. επίσης. Στον τελικό ο Κώστας Παπαδογιωργάκης πήρε τελικά την πρώτη θέση από τον Κορακάκη με τον τέταρτο στον κύριο αγώνα Γιάννη Σιούρα του ΣΣΒ να μπαίνει στην τελική τριάδα των νικητών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων αγώνων:

[tabgroup][tab title=»ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ»]

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΦΗΒΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΦΗΒΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΦΗΒΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΝΔΡΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΝΔΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

[/tab][tab title=»ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ»]

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΕΦΗΒΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΕΦΗΒΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΕΦΗΒΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΑΝΔΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

AΕΡΟΒΟΛΟ TΥΦΕΚΙΟ AΝΔΡΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

[/tab][tab title=»ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ»]

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΦΗΒΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΦΗΒΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΦΗΒΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΝΔΡΩΝ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΝΔΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

[/tab][/tabgroup]

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα