[ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ] Ο Donald Trump, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις Η.Π.Α, υπέρμαχος των όπλων

By

Το 2016 είναι έτος εκλογών στις Η.Π.Α και όπως είναι ευνόητο, μεγάλο μέρος της συζήτησης έχει μεταφερθεί στο θέμα των όπλων και στους πιθανούς  περιορισμούς στην απόκτηση και κατοχή τους. Στα πλαίσια αυτά οι υποψήφιοι πρόεδροι, στις περισσότερες συνεντεύξεις τους ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και τις απόψεις τους για το θέμα. Προ ολίγων ημερών αναφέραμε και τις σχετικές απόψεις του Μπαράκ Ομπάμα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εδώ.

Ο Donald Trump, ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2016, έχει και αυτός θέσει πολλές φορές τις απόψεις του σχετικά με τα όπλα και παρουσιάζεται καθολικά υπέρμαχος υπερ αυτών, στα πλαίσια της 2ης τροπολογίας του συντάγματος των Η.Π.Α. Άλλωστε αποτελεί διαχρονικό μέλος της NRA (National Rifle Association).

Το ίδιο ισχύει και για όλη την οικογένεια του Donald Trump, με τους δύο γιούς του να είναι ενεργοί τόσο ως σκοπευτές, αλλά και ως κυνηγοί. Βέβαια κατά καιρούς έχουν επικριθεί από διάφορες αντι-κυνηγετικές οργανώσεις, ειδικά σε μία πρόσφατη δημοσίευση φωτογραφίας τους, που τους παρουσιάζει μαζί με το θήραμα τους στην Αφρική.

[blockquote style=»2″]Η 2η τροπολογία του συντάγματος είναι ένα αδιαμφισβήτητο φυσικό δικαίωμα κάθε πολίτη να προστατεύει τον εαυτό του, την οικογένεια του και την ιδιοκτησία του. Είναι γελοίο το να καταργηθεί το αναυθαίρετο αυτό δικαίωμα.[/blockquote]

Επιπλέον ο Donald Trump, έχει τεθεί επανελημμένως εναντίον των περιορισμών στα όπλα, όπως αυτός του περιορισμού της χωτητικότητας των γεμιστήρων, καθώς θεωρεί πως τέτοιου είδους περιορισμοί δεν προσφέρουν τίποτα. Άλλωστε αυτός που θέλει να πραγματοποιήσει το έγκλημα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον περιορισμό.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Donald Trump φλερτάρει πολλά χρόνια με την υποψηφιότητα της προεδρίας των Η.Π.Α. Δείτε και παλαιότερη συμμετόχη του σε forum της NRA.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα