Ο Ψυλλάκης Γιώργος στην 9η θέση της Ευρώπης, έπειτα από το πανευρωπαϊκό στην Ιταλία!

By

Με δύο σκοπευτές, τον Ψυλλάκη Γιώργο και τον Κοιλάκο Ιωάννη, εκπροσωπήθηκε η χώρα μας στο 19o πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Compak Sporting που διεξήχθη στο San Martino Rio Salso di Tavullia της Ιταλίας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως και τις 23 Ιουνίου, σε ένα μοναδικό κλίμα και σε ένα εξειδικευμένο σκοπευτήριο για το compak sporting καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερες από 230 συμμετοχές.

Αν και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και ικανός να μετατρέψει τη διαφορά των μόλις έξι (6) πιάτων σε πολλές θέσεις κάτω από τον πρώτο σκοπευτή της γενικής κατάταξης, ο Ψυλλάκης Γιώργος νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την επιτυχία του κατακτώντας την 18η θέση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος με επίδοση 192/200 (25, 24, 24, 23, 24, 25, 24, 23) και πολύ χαρούμενος για την ανοδική πορεία του. Ο Έλληνας σκοπευτής του compak sporting έπειτα από αυτή τη θέση κατάφερε να καταταχθεί 9ος στην Ευρώπη! Δίπλα του σε αυτή την επιτυχία είναι ο προπονητής του, Μιτσιάλης Λεωνίδας και ο συναθλητής του Κοιλάκος Ιωάννης, που δηλώνει πως χωρίς εκείνον δεν θα ήταν σε αυτόν τον αγώνα. Ο Κοιλάκος Ιωάννης κατέκτησε την 30η θέση με επίδοση 174/200 και επιμέρους βαθμολογίες 21, 22, 23, 19, 21, 23, 24, 21.

Ο αγώνας είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας και η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες σκοπευτές δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι να αντέξουν τον ανταγωνισμό των ξένων αθλητών, αν συνυπολογίσουμε πως μόλις φέτος καθιερώθηκε το πρώτο κύπελλο Ελλάδος του αγωνίσματος και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, οι αθλητές μας έχουν να αντιμετωπίσουν και το υψηλό κόστος της προπόνησης. Όπως μας δήλωσε ο Ψυλλάκης Γιώργος:

20.6.2013_ ELLHNIKH APOSTOLH_ ITALY_ COMPAK SPORTING
Η παρέλαση της ελληνικής αποστολής στην Ιταλία

[quote]

Δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τους ξένους αθλητές. Είχα να προπονηθώ 15 ημέρες, από τον αγώνα της Κρήτης, λόγω του κόστους.

[/quote]

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα