Ο Πέτρος Κυρίτσης Αντιπρόεδρος της ESC!

By

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης

Εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής
Πρόεδρος επανεξελέγη ο Ρώσος Βλαδιμίρ Λίσιν

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι της σκοποβολής, που συμμετείχαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ESC, εκτιμώντας την μακρόχρονη προσφορά του τεχνικού διευθυντή της ΣΚΟΚ Πέτρου Κυρίτση, στα σκοπευτικά δρώμενα της Γηραιάς Ηπείρου, τον εξέλεξαν αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με 72 ψήφους υπέρ και μίαν εναντίον! Μια τιμητική εκλογή, τόσο για τον ίδιο τον παράγοντα της ΣΚΟΚ, όσο και για τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα, που αντικατοπτρίζει το εκτόπισμα της κυπριακής σκοποβολής στην Ευρώπη, αλλά και στο παγκόσμιο.

Η ίδια Γενική Συνέλευση που συνήλθε στο Μπακού στις 21 και 22 Ιουλίου, επανεξέλεξε πρόεδρο της ESC, τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδιμίρ Λίσιν, ενώ τις άλλες δυο θέσεις των αντιπροέδρων κατέλαβαν ο Φιλανδός Πέκα Κουσίστο και ο Ισραηλινός Γιαΐρ Νταβίτοβιτς. Θέση στο Προεδρείο της ESC κατέλαβε και ο Αλέξανδρος Δημακάκος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, τουλάχιστον δυο θέσεις του Προεδρείου θα παραχωρούνται σε γυναίκες.

Ανάμεσα σ’ άλλα, στη συνέλευση της ESC, αποφασίστηκε ότι τα ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής θα συμπεριληφθούν στους Β’ Αγώνες Ευρώπης που θα φιλοξενηθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας το 2019 στους οποίους θα παραχωρηθούν και ολυμπιακές κάρτες (QUOTA PLACES), για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο. Μετά από ψηφοφορία, η Γαλλία εξασφάλισε τη διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής του 2020. Υποψήφιες για την ίδια διοργάνωση ήταν επίσης η Κροατία και η Φιλανδία.

Πανευρωπαϊκοί Αγώνες

Εν τω μεταξύ, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής συνεχίζονται σήμερα με το τραπ γυναικών και νεανίδων και τους πρώτους 25 δίσκους του τραπ ανδρών και εφήβων. Η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με την εθνική ομάδα του τραπ ανδρών, στην οποία αγωνίζονται οι διεθνείς σκοπευτές μας Ανδρέας Μακρής, Φειδίας Σαββίδης και Νιχάτ Ακτερζί. Τεχνικός Επιθεωρητής της διοργάνωσης είναι ο τεχνικός διευθυντής της ΣΚΟΚ Πέτρος Κυρίτσης, ενώ ο γ. γραμματέας της Σκοπευτικής μας Ομοσπονδίας Γιαννάκης Ηρακλέους έχει οριστεί μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής και ο Κωστάκης Ξενοφώντος Αρχιδιαιτητής των αγώνων. Επίσης, δυο διεθνείς διαιτητές μας, οι Παντελής Μαυρομμάτης και Ευτύχιος Λοΐζου επιλέγηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή για να διαιτητεύσουν στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα