Ο Νίκος Νεονάκης παρουσίασε τη σκοποβολή εν όψει της 4ης πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

By

Ανήμερα της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που έχει καθιερωθεί εδώ και τέσσερα (4) χρόνια στα σχολικά προγράμματα, ο πρωταθλητής του σταθερού στόχου Νίκος Νεονάκης βρέθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου για να παρουσιάσει τη σκοποβολή!

Αρχικά να πούμε ότι βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Ο πρωταθλητής σκοπευτής του σταθερού στόχου με τις πολλές διακρίσεις που έχει στο ενεργητικό του, κλήθηκε να αναλύσει τα οφέλη του αθλητισμού τόσο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα όσο και την υγεία. Τα πλεονεκτήματα που έθιξε για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τη σκοποβολή, είναι επίσης πολλά! Ο έλεγχος του θυμού, ο διαφορετικός τρόπος σκέψης που προτάσσει η σκοποβολή, ο σεβασμός που αναπτύσσεται απέναντι στους συναθλητές, τη ψυχολογία του αθλητή και την απαραίτητη φυσική κατάσταση, ακόμα και η ασφαλής χρήση των όπλων ήταν μόνο μερικά από τα θεωρητικά θέματα που ακούστηκαν στην αίθουσα παρουσίασης. Κοντά του βέβαια είχε και το πιστόλι με το οποίο αγωνίζεται, εξηγώντας τα αγωνίσματα της σκοποβολής (πήλινος στόχος, σταθερός στόχος, σκοποβολή IPSC), τα μέρη του πιστολιού και τη σκοπευτική στάση.

Οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν ιδιαίτερα θετικές με αρκετούς να δείχνουν ενδιαφέρον για τα αγωνίσματα του σταθερού στόχου και του πήλινου.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα