Ολυμπιακό Μουσείο

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Niccolo Campriani δώρισε το τυφέκιο και τα παπούτσια του στο Ολυμπιακό Μουσείο

By

Δύο μήνες έχουν περάσει από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και ήδη το Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη της Ελβετίας έχει παραλάβει ένα σεβαστό αριθμό δωρεών από αθλητές που συμμετείχαν στους Αγώνες της XXXI Ολυμπιάδας. Ανάμεσά τους ήταν ο δύο φορές Ολυμπιονίκης σκοπευτής Niccolo Campriani, ο οποίος θριάμβευσε στο Ρίο κερδίζοντας δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο αεροβόλο τυφέκιο ανδρών και στο τυφέκιο τριών στάσεων ανδρών.

Κατά τη διάρκεια τελετής στο Μουσείο, ο 29χρονος Ιταλός Ολυμπιονίκης δώρισε δύο είδη που χρησιμοποίησε στους Αγώνες, το αεροβόλο τυφέκιο που ίδιος σχεδίασε και κατασκεύασε, όντας μηχανικός, με την βοήθεια μιας μικρής Ιταλικής εταιρείας, και το ζευγάρι παπουτσιών που φορούσε στο Ρίο και για τα προηγούμενα 16 χρόνια ήταν το μόνο ζευγάρι που το ένιωθε άνετα παρά τη φθορά του.

Ο Niccolo Campriani, ο οποίος έχει κερδίσει ακόμα δύο Ολυμπιακά μετάλλια στο Λονδίνο 2012, είναι μεγάλος θαυμαστής του Ολυμπιακού Μουσείου και το έχει επισκεφθεί δύο φορές πριν καταλήξει μέρος της συλλογής του. Το τυφέκιο και τα παπούτσια του θα διατηρηθούν για πάντα μαζί με όλα τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από την ιστορία τους.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα