Ο Βερτούδος Κώστας 5ος στο ESC Air Cup Shooting for all

Ο Βερτούδος Κώστας 5ος στο ESC AIR CUP – “Shooting for all”

By

Η Ευρωπαϊκή Σκοπευτική Συνομοσπονδία εφάρμοσε για πρώτη χρονιά το «Κύπελλο Αεροβόλων – ESC AIR CUP», το οποίο διεξήχθη ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη, εφόσον συνεργάστηκε με τις εκάστοτε εθνικές Ομοσπονδίες, για την συγκέντρωση αθλητών που αγωνίζονται με αεροβόλα όπλα (πιστόλια και τουφέκια). Η διάρκειά του ήταν πέντε (5) μηνών, από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, και για κάθε μήνα επιλέχθηκε ο καλύτερος διασυλλογικός αγώνας των συμμετεχόντων αθλητών. Το αποτέλεσμα της γενικής κατάταξης βέβαια βγαίνει από τις επιδόσεις των τεσσάρων (4) καλύτερων αγώνων, οι οποίες καταγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα. Το AIR CUP της ESC διεξάγεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς και Κανονισμούς της ISSF.

Στο ESC AIR CUP  “Shooting for all” συμμετέχει και ο δικός μας πρωταθλητής στο αεροβόλο τυφέκιο, Κώστας Βερτούδος, του οποίου οι καλύτερες τέσσερις επιδόσεις προσμετρήθηκαν για την τελική κατάταξη τερματίζοντας στην 5η θέση!

Ο σκοπευτής του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου (ΠΑΣ), Κώστας Βερτούδος, δήλωσε στο shooters.gr

[blockquote style=»2″]

Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία… Αυτό επειδή η συμμετοχή σε ένα τέτοιο κύπελλο σε βάζει σε μια λογική να θέλεις τον κάθε αγώνα πιο πολύ. Δεν ξέρεις τι επιδόσεις φέρνουν οι αθλητές στις υπόλοιπες χώρες στο διάστημα του κάθε μηνός. Και για μένα προσωπικά το γεγονός αυτό μου έκανε ιδιαίτερα κάλο, αφού «κυνηγούσα» τον κάθε αγώνα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να κάνω τρία (3) ατομικά ρεκόρ σε αυτό το διάστημα, 607.5, 609 και 609.7 . Πράγμα που είχα και σκοπό από την αρχή της σεζόν, όπου στόχος μου ήταν να συμμετάσχω σε όσο το δυνατόν πιο πολλούς αγώνες εσωτερικού και εξωτερικού.

Επίσης, το γεγονός ότι οι αγώνες γίνονται στη χώρα σου, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στις μέρες μας, αφού δε χρειάζεται να ξοδεύεις τόσα χρήματα για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό. Η φετινή χρονιά ήταν χωρίς παράβολο συμμετοχής και από την επόμενη εάν γίνει κάπου διάβασα ότι θα έχει και παράβολο. Εγώ πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς θα συμμετάσχω ξανά.

Χαίρομαι για το αποτέλεσμα μου αυτό. Το δουλεύαμε με τον προπονητή μου, τον Γιώργο Κοσκινά, όλη τη σεζόν για να δουλέψουμε πάνω στο Κύπελλο αυτό, καθώς και σε κάποιες λεπτομέρειες που υστερώ. Επίσης, στο γυμναστήριο μου τον Άθλο στην Ηλιούπολη με βοηθάνε σε κάθε μου προετοιμασία. Μόλις περάσει ο τραυματισμός στον ώμο μου θα ξεκινήσω και πάλι προπονήσεις. 

[/blockquote]

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα