Ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία!

By

[quote]

Δεύτερη η Κύπρος με 10 μετάλλια στο CYPRUS GRAND PRIX 2013

Τρία χρυσά, 3 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια η συνολική συγκομιδή των σκοπευτών και σκοπευτριών μας

 

Πρώτη η Ρωσία με 21 μετάλλια (5 χρυσά, 10 αργυρά και 6 χάλκινα)

[/quote]

 

Άλλη μια διεθνής διοργάνωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και πιστώθηκε στο ενεργητικό της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, τόσο για την άψογη διοργάνωση όσο και για την πετυχημένη αγωνιστική παρουσία των διεθνών σκοπευτών και σκοπευτριών μας. Μιας δυναμικής παρουσίας που «μάζεψε» για λογαριασμό της Κύπρου δέκα μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά και 4 χάλκινα), ανεβάζοντας τη χώρα μας στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, πίσω από τη Ρωσία, αλλά πάνω από αθλητικές και σκοπευτικές υπερδυνάμεις, όπως την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία την Πολωνία κ.α. Η Ελλάδα με τρία μετάλλια (1 αργυρό και 2 χάλκινα) κατέλαβε τη δέκατη θέση.

Μιλούμε βέβαια, για τους διεθνείς αγώνες του “CYPRUS GRAND PRIX 2013”, της μεγαλύτερης διεθνούς διοργάνωσης στο είδος της, που φέτος έγινε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον 370 περίπου αθλητών και αθλητριών από 30 χώρες.

Τα 10 μετάλλια για την Κύπρο εξασφάλισαν οι εθνικές μας ομάδες στο σκητ ανδρών, γυναικών και εφήβων (3 χρυσά), οι διεθνείς μας Παναγιώτα Ανδρέου (σκητ γυναικών), Ανδρέας Χάσικος (σκητ ανδρών) και Γιώργος Καζάκος (σκητ εφήβων) τα 3 αργυρά και η Άντρη Ελευθερίου (σκητ γυναικών), ο Μενέλαος Μιχαηλίδης (σκητ εφήβων), ο Εμίρ Εμιρζάτε (τραπ βετεράνων) και η εθνική ομάδα τραπ, τα 4 χάλκινα. Τις εθνικές μας ομάδες που εξασφάλισαν τα μετάλλια, στελέχωσαν οι ακόλουθοι διενθνείς:

–  Σκητ ανδρών (χρυσό): Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Κωνσταντίνος Περικλέους

–  Σκητ γυναικών (χρυσό): Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Λουίζα Θεοφάνους

–  Σκητ εφήβων (χρυσό): Μενέλαος Μιχαηλίδης, Νικόλας Βασιλείου και Παναγιώτης Σπυριτής

–  Τραπ Ανδρών (χάλκινο): Μάριος Σοφοκλέους, Αχμέτ Ρατίπ και Άνδρέας Μακρής.

Τα 51 μετάλλια της διοργάνωσης (17 από κάθε χρώμα) τα μοιράστηκαν 12 χώρες (από τις 30 που συμμετείχαν). Έφυγαν δηλαδή 18 χώρες, χωρίς ούτε ένα μετάλλιο στις αποσκευές τους. Ανάμεσα σ’ αυτές, χώρες με παράδοση στη σκοποβολή, όπως η Γαλλία, η Ουκρανία, η Δανία, η Φιλανδία, η Σουηδία, τα Η.Α.Ε., η Αίγυπτος κ.α. Την «μερίδα του λέοντος» σε μετάλλια πήρε η Ρωσία όπως προαναφέραμε, που είχε άλλωστε και τη μεγαλύτερη αποστολή (90 αθλητές και αθλήτριες), με συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα και όλες τις κατηγορίες.

Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων είναι ο ακόλουθος:

Πίνακας μεταλλίων

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα