Οι τρεις Έλληνες σκοπευτές του Sporting στο Ντουμπάι

By

Σήμερα είναι η πρώτη αγωνιστική ημέρα για τους διεθνείς σκοπευτές Νίκο Μαυρομμάτη, Γιώργο Ψυλλάκη και Γιάννη Κοιλάκο, οι οποίοι συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία στο «Nad Al Sheba Shooting Clay Championship» στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε.. Ανάμεσα σε 552 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο διεκδικούν μία ικανοποιητική θέση στη γενική κατάταξη.

Αναμένεται να είναι ένας δύσκολος αγώνας, καθώς οι Έλληνες σκοπευτές του Sporting δεν έχουν ξανασυναντήσει κάποιες από τις βολές και σίγουρα ο αγώνας αποτελεί ένα μυστήριο. Κατά τη διάρκεια της επίσημης προπόνησης, αν και κατάφεραν να ‘δοκιμάσουν’ μόνο δύο πούλες, παρατηρήθηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των βολών ξεπερνούσε τα 50 μέτρα.

[divider]

Έπειτα από την τριήμερη εντατική εκπαίδευσή τους στην Μ.Βρετανία από τον κορυφαίο προπονητή-σκοπευτή, Mark Winser, οι τρεις Έλληνες σκοπευτές βρίσκονται στο Ντουμπάι. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις τους;

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης από τον Mark Winser στην Αγγλία
Κατά τη διάρκεια της προπόνησης από τον Mark Winser στην Αγγλία

Νίκος Μαυρομμάτης: Η προπόνηση αυτή ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Πολύ κάλος ο προπονητής, πολύ κάλος! Έμπειρος και απίστευτα μεταδοτικός! Μου έκανε πάρα πολύ κάλο αυτή η προπόνηση μιας και είμαι άπειρος ακόμα σε αυτό το αγώνισμα.

Γιώργος Ψυλλάκης: Το τριήμερο καμπ στην Αγγλία πιστεύω ήταν πολύ σημαντικό για μας, επιτρέποντας να προπονηθούμε σε τροχιές που δεν έχουμε στην Ελλάδα, αλλά και να μπούμε στο πνεύμα του παιχνιδιού που τουλάχιστον για μένα είναι άγνωστο.

Γιάννης Κοιλάκος: Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από τη βελτίωσή μου και εξοικείωσή μου σε στόχους που πιθανότατα θα αντιμετωπίσω στο Dubai. Δεν μπορώ όμως να πω πως νιώθω έτοιμος. Είναι μια πολύ σημαντική διεθνής οργάνωση, που πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός και σκοπεύω να τα δώσω όλα για μία καλή θέση στην κατάταξη. Μην ξεχνάμε ότι θα συναγωνιστούμε με τα ιερά τέρατα του χώρου. Σίγουρα το όφελος από την προπόνηση στην Αγγλία είναι τεράστια δεδομένου ότι αντιμετωπίσαμε μεγάλη ποικιλία τεχνικών στόχων που δεν έχουμε την δυνατότητα να προπονηθούμε στην Ελλάδα. Όσο για τον Βρετανό προπονητή, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είμαι εντυπωσιασμένος από την εμπειρία του, την αυτοπεποίθησή του, αλλά και τη μεταδοτικότητα του.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα