Ξεκινούν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής στο «Οίκημα της Αλεπούς» στη Μόσχα

By

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης, απεσταλμένου της ΕΑΚ

Με συμμετοχή 665 σκοπευτών και σκοπευτριών και 370 αξιωματούχων, από 78 χώρες
Από κυπριακής πλευράς, πρώτη έφθασε στη Ρωσική πρωτεύουσα η αποστολή του τραπ
Ο Πέτρος Κυρίτσης ορίστηκε Τεχνικός Επιθεωρητής της διοργάνωσης και ο Γιαννάκης Ηρακλέους διαιτητής

Στο σκοπευτήριο FOXLODGE (Οίκημα της Αλεπούς) της Μόσχας, θα φιλοξενηθούν οι φετινοί Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Στην κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση της χρονιάς, έχουν δηλώσει συμμετοχή 665 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 78 χώρες, ενώ σ’ αυτούς θα παρευρεθούν και 370 συνοδοί και αξιωματούχοι. Από κυπριακής πλευράς, πρώτη στη Ρωσική πρωτεύουσα φτάνει σήμερα (Τρίτη) η αποστολή του τραπ με τους διεθνείς σκοπευτές Ανδρέα Μακρή και Χριστόφορο Κωνσταντινίδη και την πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου, τους οποίους συνοδεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Παύλου.

Αύριο οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη «γνωριμία» με το σκοπευτήριο, όπου θα μπορέσουν να κάνουν και τις πρώτες ανεπίσημες προπονήσεις τους, ενώ αύριο είναι ορισμένη η επίσημη προπόνηση (δυο πούλες) και η τελετή έναρξης των αγώνων. Ο αγώνας του τραπ θα διεξαχθεί το τετραήμερο 1η με 4 Σεπτεμβρίου. Για τις γυναίκες και τις νεάνιδες, ο αγώνας είναι διήμερος (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ οι άνδρες και οι έφηβοι θα αγωνιστούν το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το νέο ολυμπιακό αγώνισμα του “MIXED TRAP” (ζεύγη) όπου για την Κύπρο θα αγωνιστούν ο Ανδρέας Μακρής και η Γεωργία Κωνσταντινίδου.

Κύπριοι αξιωματούχοι

Το «λιθαράκι» τους στη φετινή κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση, έχουν κληθεί να βάλουν και δυο αξιωματούχοι της κυπριακής σκοποβολής. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΣΚΟΚ και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF, Πέτρος Κυρίτσης, έχει οριστεί Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων, ενώ ο γ. γραμματέας της Ομοσπονδίας μας Γιαννάκης Ηρακλέους ορίστηκε διαιτητής της διοργάνωσης. Δυο ορισμοί  που τιμούν τους ίδιους του Κύπριους σκοπευτικούς αξιωματούχους, αλλά και την Ομοσπονδία τους και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα