Νέα επαναστατική τεχνολογία στους ταχογράφους

By

Δεν είναι λίγες οι φορές που το ζήτημα του ταχογράφου έχει προσφέρει αμέτρητες συζητήσεις μεταξύ των σκοπευτών. Είναι γεγονός ότι όλοι οι ταχογράφοι που προσφέρονταν στην αγορά μέχρι σήμερα, είχαν αρκετά μειονεκτήματα, με επικρατέστερο αυτό της αλλαγής φωτισμού λόγω των οπτικών αισθητήρων που διαθέτουν. Ακόμη και μια μικρή αλλαγή στο φωτισμό (φυσικό ή τεχνητό) στο σημείο που βρίσκεται ο ταχογράφος, είναι ικανή να δώσει λανθασμένες μετρήσεις και να οδηγήσει τους σκοπευτές, κυρίως της IPSC, σε άλλη κατηγορία. Συνοδευτικά κουτιά του ταχογράφου έχουν κάνει την εμφάνισή τους κατά καιρούς, λύνουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του φωτισμού, αυξάνουν κατά πολύ όμως το κόστος.

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό της η αμερικάνικη εταιρεία MagnetoSpeed, παρουσίασε έναν καινοτόμο ταχογράφο, ο οποίος βασίζει τις μετρήσεις του σε έναν μαγνήτη που προστίθεται στο μπροστινό μέρος του όπλου. Τα καλά νέα είναι ότι ο νέος ταχογράφος μπορεί να προσαρμοστεί στην πλειοψηφία των όπλων, εντελώς απλά, με την προσθήκη του στο μπροστινό μέρος της κάνης και φυσικά ο μαγνήτης του δεν μπορεί να επηρεαστεί από το φωτισμό. Τα άσχημα νέα είναι ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα ημιαυτόματα πιστόλια λόγω του γεγονότος ότι το μήκος της κάνης είναι τόσο μικρό και με την εφαρμογή και τη λειτουργία του κλείστρου δεν υπάρχει χώρος για πρόσθετα.

Μπορεί να μην εξαλείψαμε προς το παρόν τη χρήση του παραδοσιακού ταχογράφου στο αγώνισμα του πιστολιού IPSC, δεν παύει όμως η συγκεκριμένη τεχνολογία να είναι μόνο η αρχή και να ανοίγει το δρόμο σε μία νέα κατηγορία προϊόντων καθώς και σε ένα νέο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της εταιρείας: http://www.magnetospeed.com/

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα