εθνική ομάδα σκητ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF στην Κύπρο

Μίτας: «Για εμένα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη αθλητική σκοπευτική χρόνια»

By

Πάνω από 400 σκοπευτές και σκοπεύτριες λειόκανου τυφεκίου από 61 χώρες βρέθηκαν στην Λάρνακα της Κύπρου, για να συμμετάσχουν στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Λειόκανου της ISSF. Από τον πίνακα συμμετοχών δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησαν στο σύνολο των αγωνισμάτων 10 σκοπευτές και σκοπεύτριες.

Η εθνική ομάδα του σκητ, η οποία αποτελούταν από τον Μάκη Μίτα, τον Νίκο Μαυρομμάτη και τον Γιάννη Γκογκολάκη στους Ανδρες και την Εμμανουέλα Κατζουράκη, την Άρτεμις Κεφαλίδου και την Σταυρούλα-Μυρτώ Σακελλαροπούλου στην κατάταξη των Γυναικών, καθοδηγήθηκε από τον επίσημο προπονητή της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργο Σαλαβαντάκη. Ήταν ο πρώτος διεθνής αγώνας όπου η ελληνική ομάδα συμμετείχε υπό τις οδηγίες του πρώην σκοπευτή του σκητ και η ομάδα δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη με τον νέο τους προπονητή, καθώς υπάρχει πολύ όμορφο και ομαδικό κλίμα.

Ο διεθνής πρωταθλητής του σκητ, Μάκης Μίτας, δήλωσε στο shooters.gr,

[blockquote style=»2″]

Πιστεύω στον προπονητή μας Γιώργο Σαλαβαντάκη, όπως πιστεύει σε εμένα και αυτή νομίζω είναι η συνταγή της επιτυχίας. Όσον αφορά τον αγώνα, ήταν καλό αλλά είχα δύο άτυχες πούλες. Η μία ήταν νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Για εμένα γενικά είναι μία παρά πολύ δύσκολη αθλητική σκοπευτική χρόνια. Δε προπονούμαι όσο θα ήθελα δεν έχω χρόνο να αφιερώσω για εμένα, λόγω δουλειάς (δυστυχώς πρέπει να δουλεύω, γιατί δεν έχω έσοδα από πουθενά αλλού). Δεν έχω χρόνο γενικά να δώσω πράγματα σε εμένα που ξέρω ότι θα με βοηθήσουν αθλητικά. Δεν έχω καμία απαίτηση από το άθλημά μου για φέτος, γιατί απλά δεν κάνω αυτά που πρέπει να κάνω. Έχω δύο παιδάκια πλέον και μέχρι να ξεπεταχτούν θα είμαι δίπλα τους. Το ήξερα αυτό. Δόξα το Θεό έγινε συνειδητά.

Ήξερα ότι αυτή η χρόνια θα είναι δύσκολη, όμως από το 2018 και μετά -να είμαστε καλά- που ξεκινάνε οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς θα δώσουμε τα πάντα. Επόμενος στόχος είναι οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μπακού.

[/blockquote]

Στο αγώνισμα του τραπ και με τα χρώματα της Ελλάδας αγωνίζονται αυτή τη στιγμή ο Καλυκάς Άγγελος και ο Παναγόπουλος Κωνσταντίνος ανάμεσα σε 125 σκοπευτές.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα