Μέσα στο 2017 το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Πήλινου Στόχου για ΑμεΑ!

By

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Πήλινου Στόχου για ΑμεΑ θα πραγματοποιηθεί το 2017, ενώ το άθλημα θα συνεχίζει την επέκταση του προγράμματός του. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, οι κανόνες, οι οποίοι βασίστηκαν στο ολυμπιακό αγώνισμα τραπ, έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο αναγνώρισης από τον επίσημο αρμόδιο οργανισμό, τον «World Shooting Para Sport» γνωστό και ως IPC Shooting.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Παρα-Πήλινου Στόχου θα βρίσκεται σε περίοδο δοκιμής για τουλάχιστον δύο χρόνια, όσον αφορά τους κανόνες και το σύστημα ταξινόμησης των αθλητών με αναπηρία. Όλη η ενέργεια ξεκίνησε από μία νέα ομάδα, την «Para Clay Target Development Group», η οποία είχε συνοδοιπόρο στα πρώτα στάδια του έργου την Ιταλική Ομοσπονδία Σκοποβολής, FITAV.

Στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Ιούλιο του 2014, οι Παραολυμπιακές Επιτροπές των εθνών και οι Ομοσπονδίες συμφώνησαν να προχωρήσουν στην δεύτερη φάση της ανάπτυξης του Παρα-πήλινου στόχου σκοποβολής. Αυτό περιελάμβανε περαιτέρω έρευνα και πολλές δοκιμές από την πλευρά της FITAV, ώστε να καθιερώσει ένα συγκεκριμένο σύστημα ταξινόμησης, του οποίου οι κανόνες και οι κανονισμοί θα ήταν ικανοί να οριστούν.

Έπειτα εκπρόσωποι του «World Shooting Para Sport» επισκέφθηκαν το 4ο διεθνές Grand Prix Παρα-πήλινου στόχου, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 στην Ιταλία, για να ενημερωθούν σχετικά με την έρευνα του συστήματος ταξινόμησης καθώς και να παρατηρήσουν την διοργάνωση. Δύο ακόμα Grand Prix διεξήχθησαν στην Ιταλία το 2015 και το 2016, προσελκύοντας συνολικά 70 αθλητές από 15 χώρες, ενώ οι εργασίες σχετικά με τους κανόνες συνεχίζονταν.

Μέσα στο 2017 θα διεξαχθεί το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρα-Πήλινου Στόχου, όπου θα εξεταστούν περαιτέρω κανόνες και σύστημα ταξινόμησης. Το προσωρινό σύστημα ταξινόμησης διαθέτει τρεις κατηγορίες:

  • Η πρώτη κατηγορία θα περιλαμβάνει αθλητές με αναπηρική καρέκλα, οι οποίοι έχουν ανεπάρκεια στα κάτω άκρα τους, χωρίς να υπάρχει περιορισμός τα άνω, και θα αγωνίζονται σε καθιστή θέση.
  • Η δεύτερη κατηγορία θα περιλαμβάνει αθλητές με καλή ισορροπία και λειτουργία κορμού, οι οποίοι έχουν δυσλειτουργία στο/α κάτω άκρο/α χωρίς να υπάρχει περιορισμός στα άνω, και θα αγωνίζονται σε όρθια θέση.
  • Η τρίτη κατηγορία θα περιλαμβάνει αθλητές που έχουν καλή ισορροπία και λειτουργία του κορμού και μία δυσλειτουργία στο άνω άκρο, και θα αγωνίζονται σε όρθια θέση.

 

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα