Λόρδος και Κυρίτσης πάνε Μόναχο…

By

Στο Μόναχο θα βρεθούν, από τις 20 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος και ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Πέτρος Κυρίτσης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε τέσσερις σημαντικές συνεδρίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF. Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο 21 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κυνηγετικού Όπλου της ISSF, της οποίας προεδρεύει ο Δημήτρης Λόρδος προκειμένου να κωδικοποιηθούν οι εισηγήσεις, που θα προταθούν στο δ.σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας, για αλλαγή στους κανονισμούς διεξαγωγής των αγωνισμάτων. Η Επιτροπή θα καταρτίσει επίσης τους τελικούς κανονισμούς του νέου αγωνίσματος DOUBLE TARGETS (Διπλοί Στόχοι) του οποίου οι δοκιμές έγιναν πρόεσφατα στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας. Στη συνεδρία θα παραστεί επίσης και ο Πέτρος Κυρίτσης ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ISSF.

To διήμερο 22 και 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ετήσιο «Εργαστήρι Σκοποβολής», στο οποίο φέτος θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των Οργανωτικών Επιτροπών των Παγκοσμίων Αγώνων και των Παγκοσμίων Κυπέλλων σκοποβολής 2014. Στο «Εργαστήρι» οι Κύπριοι αξιωματούχοι θα παρουσιάσουν στους ενδιαφερόμενους διοργανωτές τους κανονισμούς διεξαγωγής των αγώνων και θα επικεντρωθούν σε οργανωτικά θέματα.

Στις 24 Νοεμβρίου, είναι ορισμένη συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ISSF, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα παραχωρηθούν τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2015. Ήδη η Γραμματεία της ISSF, έχει ανεπίσημα επιβεβαιώσει τη διοργάνωση ενός από τα 4 Παγκόσμια Κύπελλα στην Κύπρο. Οι αγώνες των 4 Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2015, θεωρούνται πολύ σημαντικοί και αναμένεται να προσελκύσουν αυξημένο ενδιαφέρον από αθλητές και ομοσπονδίες, αφού θα «μοιράσουν» τις Ολυμπιακές προκρίσεις για το Ρίο.

Τέλος, την Τετάρτη 25 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ISSF, μέλος του οποίου είναι και ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου. Βασικό θέμα της συνεδρίας θα είναι η έγκριση των νέων κανονισμών (ειδικά του τρόπου διεξαγωγής των τελικών) που θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2014.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα