Κύπρος: Η γιορτή της σκοποβολής στο Ολυμπιακό Μέγαρο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

By

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης

 

Βραβεύονται οι πρωταθλητές της σκοποβολής του 2017, καθώς και αθλητές και αθλήτριες για τις διεθνείς διακρίσεις τους

«Το Αριστείο ΣΚΟΚ» στην οικογένεια Αντώνη Ανδρέου και το «Έπαθλο Ήθους» στο βετεράνο σκοπευτή Νίκο Πετρίδη

«Κορυφαίοι αθλητές» για τη χρονιά που πέρασε, ο Γιώργος Αχιλλέως και η Άντρη Ελευθερίου και «κορυφαία ομάδα» η εθνική σκητ γυναικών

Ο τέως αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ Προκόπης Γαβριηλίδης θα ανακηρυχτεί «Επίτιμο Μέλος» του Δ.Σ.

 

Μπορεί τη 15η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο να γιορτάζουν οι Λευτέρηδες και οι Ελευθερίες, όμως φέτος οι αθλητές, οι αξιωματούχοι και οι φίλοι της σκοποβολής, πέρα από τον άγιο Ελευθέριο, θα γιορτάσουν με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τη «γιορτή της σκοποβολής», που διοργανώνεται αύριο / σήμερα στο Ολυμπιακό μέγαρο στη Λευκωσία! Λαμπρότητα που θα προσδώσουν στην εκδήλωση οι διεθνείς και παγκόσμιες επιτυχίες των αθλητών, ενώ το κύρος και την επισημότητα προσδίδουν η χειρονομία του Προέδρου της Δημοκρατίας να θέσει την όλη τελετή υπό την αιγίδα του, καθώς και η παρουσία των πολλών επισήμων της πολιτείας και του αθλητισμού που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση για να χειροκροτήσουν τις επιτυχίες των αθλητών της σκοποβολής.

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες στις 40 κατηγορίες των 7 αγωνισμάτων που διοργανώνει πρωταθλήματα η ΣΚΟΚ, καθώς και αθλητές και αθλήτριες για τις διεθνείς επιτυχίες τους. Το «Έπαθλο Λάκη Ψημολοφίτη» που καθιερώνεται από φέτος, θα απονεμηθεί στον κορυφαίο σκοπευτή της χρονιάς Γιώργο Αχιλλέως και στην κορυφαία σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου, ενώ ως κορυφαία ομάδα θα βραβευτεί η εθνική σκητ γυναικών (Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου, Κωνσταντίνα Νικολάου). Το «Έπαθλο Ήθους και Ευ Αγωνίζεσθαι» της Ομοσπονδίας θα απονεμηθεί στο βετεράνο σκοπευτή των αγωνισμάτων της ΦΙΤΑΣΚ Νίκο Πετρίδη και το «Αριστείο ΣΚΟΚ», με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας απονέμεται στην οικογένεια του σκοπευτή Αντώνη Ανδρέου. Το Δ.Σ. θα τιμήσει επίσης τον τέως αντιπρόεδρο της ΣΚΟΚ και πρόεδρο του ΣΚΟΛΑΡ Προκόπη Γαβιηλίδη, ο οποίος θα ανακηρυχτεί και «Επίτιμο Μέλος». Ως κορυφαίο σκοπευτικό σωματείο για το 2017 θα τιμηθεί η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας, ενώ θα τιμηθούν επίσης ο Σκοπευτικός Όμιλος Λάρνακας και η Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού. Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στους βετεράνους διαιτητές Μάριο Παντελίδη, Πανίκο Πλατρίτη και Κώστα Παύλου, καθώς στους συνεργάτες και υποστηριχτές της Ομοσπονδίας Μάριο Καποδίστρια και Ανδρέα Σμυρίλλη.

Για τις επιτυχίες τους στα παγκύπρια πρωταθλήματα της ΣΚΟΚ σε κάθε αγώνισμα θα βραβευτούν οι ακόλουθοι σκοπευτές και σκοπεύτριες:

ΣΚΗΤ: Νικόλας Βασιλείου, Ανδρέας Χάσικος, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Χριστόδουλος Κόκκινος, Παναγιώτης Πούλλος, Σωτήρης Ανδρέου, Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου, και Σωτηρία Ανδρέου

ΤΡΑΠ: Ανδρέας Μακρής, Γιάννης Αηλιώτης, Άδωνης Μυλωνάς, Πέτρος Αναστασίου, Γεωργία Κωνσταντινίδου, Θεόδωρος Παναγή, Νεόφυτος Νικολάου και Ραφαήλ Μαρκουλλής.

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥΦΕΚΙ: Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Λοΐζος Γεωργίου, Ανδρέας Δημοσθένους, Ανδρέας Αντωνίου, Γιώργος Ευαγγέλου, Χάρης Χαρή, Στυλιανός Γρηγορίου, Δημήτρης Παπαλοΐζου, Μιχάλης Παφίτης, Οδυσσέας Βασιλειάδης, Ανδρέας Ηρακλέους, Άρτεμις Παντελή, Μαριλένα Κωνσταντίνου, Κάλλια Παπασωζομένου, Μαρία Βανέσσα Χαραλάμπους, Ιακωβία Πιτταρά, Ειρηάννα Καγιά, Νικολέτα Κυρίλλου, Κατερίνα Χαρή, Μαριλένα Παπαδάμου, Άντρεα Πιτταρά, Θέα Φράγκου και Ανδρεάνα Κυρίλλου.

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ: Χρίστος Μακρυγιάννης, Χρίστος Γερασίμου, Στέλιος Μακροδημήτρης, Ευριπίδης Γεωργίου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Νικόλας Παπαδημητρίου, Σάββας Ευαγγέλου, Πόλυς Προκοπίου, Δημήτρης Ανδρέου, Μάριος Αριστείδου, Ευάγγελος Κωστόπουλος, Ιωάννης Θεοδότου, Στυλιανός Γρηγορίου, Κωνσταντίνα Πρατσή, Παναγιώτα Χαραλάμπους, Αγγέλα Ανδρέου, Πέτια Σλάβκοβα, Βάνα Χαπεσιάν, Ναταλία Αλκιβιάδου, Ισαβέλλα Νικολαΐδου, Βασιλεία Αλαμπρίτη, Ευαγγελία Χαραλάμπους και Ειρήνη Αντωνίου.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Χάρης Χριστοδουλίδης, Κωνσταντίνος Αριστοφάνους, Ντίνος Κωνσταντίνου, Κωστάκης Κωνσταντίνου, Αντώνης Αντωνίου, Γιάννος Νεοφύτου, Ευάγγελος Καραβόλιας, Γιώργος Ευστρατίου και Νίκος Πετρίδης.

ΚΟΜΠΑΚ: Κωνσταντίνος Αριστοφάνους, Κύπρος Κυπριανού, Άγγελος Αβραάμ, Κωστάκης Κωνσταντίνου, Γιάννος Νεοφύτου, Θάνος Έλληνας και Δημήτρης Λόρδος.

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα