Κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκοποβολής στο Mediterranean Extreme Open 2017

By

Η καρδιά της σκοποβολής IPSC χτυπούσε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο, σε έναν αγώνα που τον έκανε ξεχωριστό τόσο για το μεγάλο αριθμό σταδίων που διέθετε, όσο και για την προσέλκυση κορυφαίων σκοπευτών παγκόσμιας κλάσης. Μέχρι και ο Frank Garcia ταξίδεψε από τις Η.Π.Α για αυτό τον ξεχωριστό (για τα ελληνικά δεδομένα) αγώνα. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό σωματείο τολμά να διοργανώσει έναν αγώνα επιπέδου παγκοσμίου, με τριάντα (30) συνολικά στάδια, και που καταφέρνει παράλληλα κάθε στάδιο να δοκιμάζει ξεχωριστά κάθε σκοπευτή!

Ο αγώνας διεξήχθη στο πασίγνωστο σκοπευτήριο Καλαμώνα από τον Σκοπευτικό Όμιλο Ρόδου, το ίδιο σκοπευτήριο που διοργάνωσε το 2011 το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής! Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 95 σκοπευτές, με τους 33 από αυτούς να προέρχονται από επτά (7) χώρες του εξωτερικού. Κορυφαία ονόματα όπως αυτά του Frank Garcia (USA), Jorge Ballesteros (ESP), Dotan Toibis (ISR), Martina Sera (CZE), Josef Rakusan (CZE) και Michal Stepan (CZE), στόλισαν τη λίστα αποτελεσμάτων και ανέβασαν το επίπεδο του αγώνα, με τους τρεις τελευταίους να προέρχονται από την διεθνής ομάδα της CZ. Για ακόμη μία φορά το Ισραήλ (η προηγούμενη ήταν το 2015 στο ShooterSIS Cup) δήλωσε δυναμικά το παρόν με 18 συμμετέχοντες αθλητές και τον Πρόεδρο της Ισραηλινής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, Yair Davidovich, και τον IPSC Regional Director του Ισραήλ, Izhak Ellenbogen, να συνοδεύουν την αποστολή. Οι υπόλοιποι σκοπευτές ήταν από την Αυστρία (6 σκοπευτές), Τσεχία (3 σκοπευτές), Η.Π.Α (2 σκοπευτές), Ελβετία (2 σκοπευτές), Καναδά (1 σκοπευτής) και Ισπανία (1 σκοπευτής).

Χαρακτηριστικός ο εντυπωσιασμός όλων των ξένων αθλητών, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων, για την εξαιρετική σχεδίαση των σταδίων καθώς δοκίμαζαν τους σκοπευτές σε όλων των ειδών τα σενάρια. Οι κορυφαίοι σκοπευτές Frank Garcia (USA) και Jorge Ballesteros (ESP) έδειξαν εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα των σταδίων και δήλωσαν ότι πρόκειται για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία λίγο πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε λίγους μήνες στη Γαλλία (σύντομα και σχετικά βίντεο με τις δηλώσεις των κορυφαίων σκοπευτών). Οι άνθρωποι που σχεδίασαν τα στάδια και που φρόντισαν να στηθούν με ακρίβεια στο σκοπευτήριο ήταν οι Νίκος Καβουκλής και Σπύρος Καρδούλιας, όπου απέσπασαν ένα δυνατό χειροκρότημα για το εξαιρετικό επίπεδο σταδίων που προσέφεραν.

Στο τιμόνι της διοργάνωσης και στο ρόλο του Αγωνάρχη ο διεθνούς φήμης Αυστριακός κριτής, Kurt Kreuzer, για ακόμη μία φορά έφερε εις πέρας έναν ελληνικό αγώνα (η πρώτη φορά ήταν το 2015 στο ShooterSIS Cup) και άφησε όλους τους σκοπευτές. Επρόκειτο για έναν μοναδικό αγώνα όπου οι παραλείψεις και οι ατυχίες δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να τον αμαυρώσουν. Οι σκοπευτές έφυγαν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, με φανερή την απουσία Ελλήνων σκοπευτών όπου η έντονη αγωνιστική δραστηριότητα του Μαΐου τους κράτησε μακριά από αυτόν τον μεγάλο αγώνα.

Οι απονομές διεξήχθησαν στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο Avra Beach Resort, όπου τιμήθηκαν ξεχωριστά οι άνθρωποι που συνέβαλλαν στην επιτυχία του αγώνα αλλά φυσικά και οι σκοπευτές για τις επιδόσεις τους. Η σημαντικότερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν κατά τη φάση ανακοίνωσης του επόμενου Mediterranean Extreme Open 2018 όπου αναμένεται να διοργανωθεί στα τέλη Απριλίου ή την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Για τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να επισκεφθείτε το ShooterSIS ή την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Διάφορα

Κύπρος: Η γιορτή της σκοποβολής στο Ολυμπιακό Μέγαρο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης   Βραβεύονται οι πρωταθλητές της σκοποβολής του 2017, καθώς και αθλητές και αθλήτριες για τις...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Επικαιρότητα

Σε δημοπρασία υπογεγραμμένο όπλο από την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

Με αφορμή το γιορτινό κλίμα η γερμανική ομάδα, που κατά καιρούς συμμετέχει η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, διαθέτει προς...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Συμβουλή

11 +1 συμβουλές για να αυξήσεις την ικανότητά σου στη σκοποβολή

Η καλύτερη δοκιμή οποιασδήποτε αθλητικής ικανότητας είναι ο αθλητής να δοκιμαστεί κατά τον αγώνα. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις...
Διαβάστε Περισσότερα