ΙΜΙΑ 2017: Μεγάλη προσέλευση με σημαντικές παρουσίες

By
Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν οι διοργανωτές των επετειακών αγώνων σταθερού στόχου Α κατηγορίας με την επωνυμία «ΙΜΙΑ 2017», που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο (15-16/09) στα σκοπευτήρια Σελλασίας και το κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων όπλων του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης.

Τα πέντε σωματεία σκοποβολής, Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης, Σκοπευτικός Όμιλος Μάνης “Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ”, Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Γυθείου, Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλο Μάνης “ΤΟ ΤΑΙΝΑΡΟ” και Σκοπευτικός Όμιλος Επιδαύρου Λημιράς “Ο ΔΩΡΙΕΥΣ, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, ένωσαν και φέτος τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή των αγώνων στα πυροβόλα και αεροβόλα όπλα. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, οι οποίοι έπεσαν για την Πατρίδα την 30 προς 31 Ιανουαρίου 1996 στα ΙΜΙΑ. Ο Γενικός Γραμματέας του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης, αναφέρθηκε στα γεγονότα της 30-31 Ιανουαρίου 1996 στα ΙΜΙΑ, έγιναν απονομές στους νικητές, ανταλλαγή αναμνηστικών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριων Αξιωματικών. Το βράδυ του Σαββάτου ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης δεξιώθηκε τους αθλητές, παράγοντες και συνοδούς αυτών στην αίθουσα εκδηλώσεων του σκοπευτηρίου Σελλασίας.

Δεκαοχτώ (18) σωματεία και ομάδες της χώρας μεταξύ των οποίων μέλη των εθνικών ομάδων σκοποβολής της χώρας έδωσαν το «παρών» με ιδιαίτερη τιμή για τον Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης να είναι η παρουσία της κας Άγης Κασούμη, η οποία συνόδευε πολυπληθή ομάδα αθλητών όλων των κατηγοριών του συλλόγου της «Ε.Α.Σ.Ο. Άγη Κασούμη». Ένας σύλλογος που αν και βρίσκεται στα πρώτα χρόνια ίδρυσής του έχει ήδη θέσει γερές βάσεις ιδιαίτερα στις «μικρές» κατηγορίες, εφήβους και νεανίδες, γεγονός που αποδεικνύεται με τις θέσεις κατάταξης στους περισσότερους αγώνες που συμμετέχουν! Ο 15χρονος Γιώργος Μαυρίδης (ΑΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ Ε.Α.Σ.Ο.) κυριάρχησε και στα 4 αγωνίσματα που αγωνίστηκε (σπορ πιστόλι, πιστόλι ταχύτητας, στάνταρ και αεροβόλο), όπως επίσης και η 16χρονη Κωνσταντίνα Αργυροπούλου (ΑΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ Ε.Α.Σ.Ο.) με επίδοση 548/600 στο σπορ πιστόλι που ξεπέρασε και τις αντιστοίχες επιδόσεις των γυναικών.

[blockquote style=»3″]

Η Άγη Κασούμη με 40 χρόνια καριέρας, διεθνών διακρίσεων, μεγάλων επιδόσεων σε εξωτερικό και Ελλάδα, έως και σήμερα έχει  τις περισσότερες συμμετοχές από όλα τα αθλήματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκεκριμένα: α) 6 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες: Los Angeles 1984, Seoul 1988, Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 και Αθήνα 2004. β) 6 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, γ) 2 μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς αγώνες, δ) 2 μετάλλια σε μεσογειακούς αγώνες. Τρεις φορές έχει προσκληθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκοποβολής στον Τελικό Παγκοσμίων Κυπέλλων, στον αγώνα όπου συμμετέχουν οι 8 καλύτερες σκοπεύτριες του κόσμου: Το 1990 και το 1999 στο Μόναχο και το 1996 στο Νέφελς της Ελβετίας. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Σκοποβολή (Σπορ Πιστόλι ή Αεροβόλο Πιστόλι) για, σχεδόν, 40 χρόνια. Μέλος της Εθνικής Ομάδας για περισσότερα από 35 χρόνια. Κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ για 21 χρόνια, στο Σπορ Πιστόλι Γυναικών, με 589/600.

[/blockquote]

Για να δείτε τα αποτελέσματα, κατεβάστε τα αρχεία: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΕΡΟΒΟΛΩΝ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα