Η σκοποβολή πάει …Σλοβενία

By

 

γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης

 

Οι φετινοί αγώνες θα μοιράσουν έξι ολυμπιακές κάρτες για τους άνδρες και δυο για τις γυναίκες

 

Ο Πέτρος Κυρίτσης Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων και ο Γιαννάκης Ηρακλέους μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής

 

Η Κύπρος διεκδικεί τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 2018

 

Η κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση της Ευρώπης, φέτος θα φιλοξενηθεί στην πόλη Μάριμπορ της Σλοβενίας, από τις 19 μέχρι τις 31 Ιουλίου και η όλη διοργάνωση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού στα αγωνίσματα κυνηγετικού όπλου, θα μοιράσει έξι ολυμπιακές κάρτες (Quota Places) στους άνδρες (τρεις στο σκητ και τρεις στο τραπ) και δυο στις γυναίκες (από μία σε κάθε αγώνισμα).

H ΣΚΟΚ συμμετέχει στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής, με πλήρεις ομάδες στα αγωνίσματα των ανδρών (σκητ, τραπ, διπλό τραπ), καθώς και στο σκητ γυναικών και εφήβων, ενώ στο τραπ γυναικών θα μας εκπροσωπήσει η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου και στο τραπ εφήβων ο νεαρός διεθνής Πέτρος Αναστασίου.

Με την εθνική ομάδα του τραπ θα πάρουν μέρος οι διεθνείς μας Λεόντιος Λεοντίου, Ανδρέας Μακρής και Μάριος Σοφοκλέους, ενώ οι Στέφανος Θεοδότου, Τζιοβάνης Σαββίδης και Λεόντιος Λεοντίου θα αγωνιστούν στο διπλό τραπ.

Στο σκητ, την εθνική ομάδα των αδρών θα στελεχώσουν οι πρωταθλητές μας Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Αντώνης Ανδρέου, των γυναικών οι Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου και των εφήβων οι Νικόλας Βασιλείου, Σωτήρης Αντωνίου και Παναγιώτης Πούλλος.

Τους αθλητές, που θα φθάνουν στο Μάριμπορ ανάλογα με τις μέρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων τους, θα συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Πιέτρο Τζέγκα (σκητ) και Ντιέγκο Κασπερίνι (τραπ και διπλό τραπ) και ο γυμναστής Μιχάλης Κατζιανής, ενώ αρχηγός της αποστολής έχει οριστεί ο ταμίας της ΣΚΟΚ Κωστάκης Ξενοφώντος.

Το πρόγραμμα

Με βάση το επίσημο πρόγραμμα των διοργανωτών, πρώτοι στη «μάχη» των Πανευρωπαϊκών, θα ριχτούν οι αθλητές του σκητ (άνδρες και έφηβοι) στις 21 και 22 Ιουλίου και θα ακολουθήσει το σκητ γυναικών στις 24 του μήνα. Στις 25 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο προκριματικός και οι τελικοί του διπλού τραπ και οι αγώνες του κυνηγετικού όπλου θα ολοκληρωθούν με το αγώνισμα του τραπ. Στις 26 Ιουλίου θα διεξαχθεί το τραπ γυναικών, ενώ στις 28 και 29 Ιουλίου οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με το τραπ ανδρών και εφήβων.

Τ. Επιθεωρητής ο Π. Κυρίτσης

Σε άλλη μια κορυφαία διοργάνωση, η ΣΚΟΚ θα δώσει δυναμικά το παρόν της και στον οργανωτικό τομέα. Ο τεχνικός διευθυντής της ΣΚΟΚ και μέλος του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής (ESC), Πέτρος Κυρίτσης έχει οριστεί ως Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων, ενώ ο γ. γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιαννάκης Ηρακλέους ορίστηκε μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής. Δυο θέσεις – κλειδιά στην πανευρωπαϊκή διοργάνωση που τιμούν τόσο τους ίδιους τους αξιωματούχους της ΣΚΟΚ, όσο και την ίδια την ομοσπονδία τους, αλλά και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα. Ο Πέτρος Κυρίτσης, θα παρακαθίσει επίσης και στη συνεδρία του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, που θα συνέθλει στην  πρωτεύουσα της Σλοβενίας Λιουμπλιάνα.

Η Γ.Σ. της ESC

Στην Λιουμπλιάνα θα διεξαχθούν επίσης και οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Συνομοσπονδίας, όπου η ΣΚΟΚ θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο Δημήτρη Λόρδο και τον τεχνικό διευθυντή Πέτρο Κυρίτση. Στη διάρκεια της συνέλευσης θα αποφασιστούν και οι διοργανωτές των επόμενων Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής, όπου η Κύπρος διεκδικεί τη διοργάνωση του 2018. Ανθυποψήφιοι της χώρας μας, είναι άλλες τρεις ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία, η Κροατία και η Αυστρία.

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα