Η σκοποβολή είναι και επίσημα μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024

By

Το άθλημα της σκοποβολής επιβεβαιώθηκε στο αθλητικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και θα είναι μέρος του Παρισιού 2024, όπως αποφασίστηκε στην 131η Συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στη Λίμα.

Ο Πρόεδρος της ISSF, Olegario Vazquez Raña, έλαβε επιστολή από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ, Thomas Bach, δηλώντας επίσημα την απόφαση. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε,

Η ΔΟΕ σας ευχαριστεί για τη συνεργασία που μοιραστήκαμε κατά τον προγραμματισμό καιτην παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και τη συνεχή εστίαση στο άθλημά σας και τους αθλητές. Η ΔΟΕ προσβλέπει στη συνεχή συνεργασία όσον αφορά την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 και τα πρώτα βήματα προς ην επίτευξη των κοινών στόχων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Πρόεδρος της ISSF, Olegario Vazquez Raña, δήλωσε

Είμαστε έτοιμοι να μάθουμε ότι η σκοποβολή θα αποτελέσει μέρος του αθλητικού προγράμματος του Παρισιού 2024. Η σκοποβολή είναι μέρος των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων από την πρώτη Ολυμπιάδα και δεσμευόμαστε να είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες της ΔΟΕ για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Είμαστε ένα παραδοσιακό και καθολικό άθλημα με αδιάκοπτη προσδοκία για το μέλλον. Σε αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε για την αναβάθμιση των αγώνων και των τελικών ροκειμένου να προσελκύσουμε νέους αθλητές καθώς και κοινό. Το Ρίο 2016 αποτέλεσε ορόσημο για το άθλημά μας, αλλά δεν σταματάμε εκεί!

Η ISSF και η σκοποβολή συνεχίζουν να εξελίσσονται στο δρόμο για το Τίκιο 2020 -καιτώρα για το Παρίσι 2024- με την εισαγωγή της μεικτής ομάδας και των αναβαθμίσεων στους κανόνες με στόχο την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την περαιτέρω διάδοση του αθλητισμού.

Προσβλέπουμε σε μία διαδικασία λήψης αποφάσεων χωρίς αποκλεισμούς, ενώ προχωρούμε στα επόμενα βήματα με τη συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας της σκοποβολής.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα