Η Μεγάλη Βρετανία διοργανώνει ημέρες γνωριμίας της σκοποβολής στα ΑμεΑ με μεγάλη επιτυχία!

By

Αρκετά ευαισθητοποιημένη δείχνει η σκοπευτική ομοσπονδία της Βρετανίας όσον αφορά τη διάδοση της σκοποβολής σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Συγκεκρίμενα, μόνο το τελευταίο έτος κατάφερε να μεταφέρει την εμπειρία του αθλήματος σε 1250 άτομα, τα οποία ανταποκρίθηκαν στη γενικότερη καμπάνια που έτρεξε για τη διάδοση της σκοποβολής. Πραγματοποιήθηκαν αρκετές μονοήμερες εκδηλώσεις γνωριμίας με τα αγωνίσματα της σκοποβολής, στις οποίες επαγγελματίες προπονητές παρουσίασαν τα αθλήματα της σκοποβολής, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούσαν να δοκιμάσουν τις πρώτες τους βολές, πάντα υπο την επιτήρηση και την καθοδήγηση των προπονητών.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια προσπάθεια αξιέπαινη, δείχνοντας τον δρόμο και στις υπόλοιπες χώρες για την ανάπτυξη της σκοποβολής στα ΑμεΑ, το άθλημα της οποίας είναι ιδανικό ακόμα και για όσους πάσχουν από προβλήματα όρασης, αφού δίνεται και η δυνατότητα ακουστικής βοήθειας.

Τέλος, σημειώνουμε πως η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια και είναι σαφές πως έχει φέρει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα