Η βροχή δεν πτόησε τους σκοπευτές στον πανελλήνιο της Κρήτης!

By

Η βροχή είναι συνήθως ένας ανασταλτικός παράγοντας που κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλα τα αγωνίσματα που διεξάγονται σε ανοικτό πεδίο, όπως φυσικά και στην πρακτική σκοποβολή. Πρόκειται όμως για τις ελάχιστες φορές που σκοπευτές δείχνουν να αγνοούν αυτό το φυσικό φαινόμενο μπροστά στη θέα ενός αγώνα που οι διοργανωτές έδωσαν και την ψυχή τους για αυτόν. Ο Πανελλήνιος αγώνας πιστολιού για το 2014 διοργανώθηκε από τον Σκοπευτικό Όμιλο Ρεθύμνου, στο σκοπευτήριο του ομίλου στην Λαμπινή, και κατάφερε να προσελκύσει συνολικά 164 συμμετοχές. Αν και το καθιερωμένο Pre-Match διοργανώθηκε την Παρασκευή σε καλές συνθήκες, το Σάββατο στην πρώτη ημέρα του αγώνα και ενώ οι περισσότερες ομάδες είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τα 7 από τα συνολικά 10 προβλεπόμενα στάδια της ημέρας, η βροχή δεν επέτρεψε τη συνέχισή του και περίπου στις 13.30 όλοι αποχώρησαν από το σκοπευτήριο. Η επόμενη ημέρα του αγώνα ήταν στο ίδιο μοτίβο με τη βροχή να ξεσπάει κατά διαστήματα, γεγονός όμως που δεν πτόησε τους σκοπευτές οι οποίοι και συνέχισαν μέχρι την ολοκλήρωση του.

Η κρητική φιλοξενία για ακόμη μία φορά ήταν άψογη, με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κούμων να παραθέτει ένα παραδοσιακό κρητικό γεύμα το Σάββατο το βράδυ προς όλους τους σκοπευτές σε συνοδεία φυσικά κρητικής μουσικής. Μία σειρά προγραμματισμένων δραστηριοτήτων δεν μπόρεσαν τελικώς να πραγματοποιηθούν λόγω των καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένου την επίσκεψη σε ρακοκάζανο για να γνωρίσουν οι σκοπευτές από κοντά τη διαδικασία παραγωγής της ρακί.

Στα σκοπευτικά, η έκπληξη του αγώνα ήταν ο Junior σκοπευτής Μιχάλης Μανούσελης (ΑΟΠΣ-ΖΕΥΣ) ο οποίος και κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση της Production και να εκτοπίσει από το βάθρο κορυφαίους σκοπευτές της κατηγορίας. Εκτενής παρουσίαση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στο 24ο τεύχος του περιοδικού Shooters στο οποίο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τόσο την προσπάθεια των διοργανωτών όσο και τις επιδόσεις των σκοπευτών.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα