Η Άννα Κορακάκη αποθεώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων

By

Άννα Κορακάκη, ένα ζωντανό παράδειγμα για το πως να μετατρέψεις τη φιλοδοξία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων σε Ολυμπιακή επιτυχία

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης σκοπεύτρια παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων για τις μεγάλες επιτυχίες της και την εκλογή της ως μούσα-πρότυπο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Buenos Aires 2018.

Αν ένας νές αθλητής αισθάνεται ότι ο κόσμος καταρρέει μετά από μία ατυχία στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Buenos Aires, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν την Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα σκοπεύτρια γνωρίζει καλά πως να μετατρέψει την απογοήτευση σε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Απόσπασμα από τον αγώνα της Άννας Κορακάκη στο πιστόλι 25 μέτρων, όπου κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο:

Αφού τερμάτισε 4η στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2014 στο Nanjing, η Άννα Κορακάκη απογοητεύθηκε. Δύο χρόνια αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε δύο Ολυμπιακά μετάλλια στους ίδιους Αγώνες. Η 21χρονη σκοπεύτρια δήλωσε,

Η απογοήτευσή μου στο Nanjing ήταν… δεν βρίσκω τα λόγια να το περιγράψω. Ακόμα και τώρα, όταν κέρδισα τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια στους μεγάλους αγώνες, θυμάμαι αυτό το συναίσθημα. Είναι φρέσκο ακόμα.

Ήταν μία σκοπεύτρια τυφεκίου, η Σέρβα Ivana Maksimovic, και ήρθε κατευθείαν σε εμένα αμέσως μετά τον τελικό, όταν ήμουν λυπημένη και σχεδόν έτοιμη να βάλω τα κλάματα. Μου είπε «Μην ανησυχείς, είσαι μεγάλο ταλέντο και θα φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είμαι βέβαιη.» Εκείνη τη στιγμή που ήταν όλο πολύ φρέσκο, την ευχαρίστησα και της απάντησα ότι είναι πολύ υποστηρικτική. Σκέφτηκα ότι ήταν λόγια για να με παρηγορίσει και τίποτα παραπάνω και δεν το πίστεψα, αφού σκεφτόμουν ότι αν δεν τα κατάφερα εδώ, πως θα τα καταφέρω σε δύο χρόνια στους μεγάλους Αγώνες.

Δύο χρόνια αργότερα, είχα δύο μετάλλια από τους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες γύρω από τον λαιμό μου! Όταν έφυγα από το Nanjing, στο αεροπλάνο σκέφτηκα ότι «Ναι, έχει δίκιο!» Έτσι νομίζω ότι μπορώ να παρακινήσω τους αθλητές που δεν φτάνουν ως το βάθρο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Buenos Aires 2018. Ξέρω ότι για εκείνους είναι πραγματικά μία καταστροφή και σε αυτές τις ηλικίες είναι τόσο ευαίσθητοι. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω πως αισθάνονται και ξέρω πως θα τους επαναφέρω στο σωστό πνευματικό μονοπάτι. Θα είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα για εκείνους.

Η Άννα Κορακάκη, η οποία κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και ένα χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων στο Ρίο 2016, δήλωσε πως η πρώτη της αντίδραση όταν προσκλήθηκε να γίνει η μούσα των σκοπευτών ήταν απλά ένα επιφώνημα έκπληξης και χαράς. Η νεαρή Ολυμπιονίκης γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος που έχει αναλάβει για να προετοιμάσει τους αθλητές για τη μεγαλύτερη διοργάνωση.

Στο Nanjin gήταν η πρώτη φορά που είδα άτι ανάλογο όπως το Ολυμπιακό Χωριό, όλα ήταν σαν τους πραγματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, γι’ αυτό ήμουν λίγο συγκλονισμένη. Οι εγκαταστάσεις, οι χώροι, τα εστιατόρια. 

Μία από τις συμβουλές που θα έδινε η Άννα στους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Buenos Aires 2018 είναι να εξετάσουν προσεκτικα τι εκθέτουν στον σημερινό ψηφιακό κόσμο.

Θα έλεγα ότι ένα μήνα πριν τους Αγώνες, δεν θα πρέπει πραγματικά να διαβάζουν τι έχει γραφτεί για εκείνους στις χώρες τους καθώς δημιουργεί μεγάλη πίεση. Έχω ακριβώς την ίδια άποψη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έξι μήνες πριν από το Ρίο, είχα διαγράψει τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook και τρεις μήνες πριν σταμάτησα να χρησιμοποιώ το Instagram. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.ά) μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, καθώς μπορεί να τύχει να δείτε κάτι που θα σας πληγώσει, θα σας κάνει να λυπηθείτε ή θα σας ενοχλήσει. Ίσως καθώς διαβάζεται τα νέα του Facebook, δείτε μία φωτογραφία του πρώην σας με κάποιον-α άλλον-η και αυτό να σας ενοχλήσει. Οι ενήλικες δεν μπορούν να το διαχειριστούν, φανταστείτε τι γίνεται με του έφηβους. 

Η Άννα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο για να γίνει δασκάλα για άτομα με αναπηρία και φαίνεται να διαθέτει ένστικτο ώστε να βοηθά τους ανθρώπους να πετύχουν!

Θα ήμουν χαρούμενη αν ήξερα ότι έχω ένα μικρό ρόλο στην επιτυχία τους. Με ανατριχιάζει μόνο στη σκέψη. Θα κλάψω. 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα