Εφαρμόστε αυτές τις 5 γρήγορες συμβουλές για να πετύχετε καλύτερο σκορ!

By

Είναι λογικό ένας σκοπευτής κάθε χρονιά να έχει στόχο να πετύχει καλύτερες επιδόσεις απ’ ότι την προηγούμενη χρονιά στο αγαπημένο του αγώνισμα. Η σκοποβολή IPSC έχει έντονο ανταγωνισμό με τους νεότερους στο είδος να ξεκινούν από πολύ χαμηλά στην κατάταξη. Παρ’ όλα αυτά τα ακόλουθα μυστικά σίγουρα θα σε γλιτώσουν χρόνο αλλά θα σε βοηθήσουν να σκαρφαλώσεις πιο πάνω στην κατάταξη.

Κατανόηση του σταδίου

Δώσε προσοχή κατά τη διάρκεια του briefing, όπου ο αρμόδιος κριτής θα εξηγεί το στάδιο τονίζοντας μάλιστα τα σημεία κλειδιά που θα σε γλιτώσουν από ποινές.

Επίγνωση όπλου & εξοπλισμού

Στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της σκοποβολής IPSC είναι ανάγκη να γνωρίζεις και να έχεις την ικανότητα να χειριστείς επιτυχώς τον εξοπλισμό και το όπλο. Για παράδειγμα, γνωρίζοντας πως και που θα έχεις τις γεμιστήρες για την επαναγέμιση, σίγουρα θα σου γλιτώσει χρόνο.

Σχέδιο κατά νου

Περπατώντας τα στάδια μία ημέρα πριν και σημειώνοντας τα πάντα που αφορούν το εκάστοτε στάδιο, τότε θα είναι ευκολότερο να αποφασίσεις τον καλύτερο τρόπο να «ρίξεις» το στάδιο.

Οραματισμός του τρόπου που θα «ρίξεις» το στάδιο

Όταν περπατάς το στάδιο ή την νύχτα πριν τον αγώνα, να οραματίζεσαι ακριβώς πως θα ήθελες να συμβεί. Χρησιμοποιώντας την ολιστική προσέγγιση, τότε ενεργοποιείς όλες τις αισθήσεις σου. Αυτές περιλαμβάνουν την οπτική (βλέπεις τον κάλυκα να απομακρύνεται), την κιναισθητική (αισθάνεσαι την κίνηση της σκανδάλης) και την ακουστική (ακούς την σφαίρα να χτυπά τον στόχο). Μετά από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι η νοητική απεικόνιση λειτουργεί καλύτερα όταν φαντάζεσαι τον εαυτό σου να εκτελεί το στάδιο τέλεια, καθώς δημιουργούνται νευρωνικά μοτίβα στο μυαλό ακριβώς όπως αν είχες πράγματι «ρίξει» το στάδιο.

Αναπνοή

Πριν και κατά τη διάρκεια των βολών χρησιμοποίησε την τεχνική της ελεγχόμενης αναπνοής, με αυτόν τον τρόπο παίρνεις περισσότερο αέρα στους πνεύμονές σου, που σημαίνει περισσότερο οξυγόνο σε σώμα και μυαλό, μειώνοντας παράλληλα τον καρδιακό ρυθμό.

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα