Πανελλήνιος Όπλων Χειρός 2016

Επιδόσεις και αποτελέσματα από τον Πανελλήνιο Όπλων Χειρός στην Κοζάνη

By

Με πολλές αγωνιστικές εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος αγώνας Όπλων Χειρός στην Κοζάνη. Το γεγονός των τεχνικών σταδίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη σκοπευτών που είχαν επενδύσει περισσότερο στην τεχνική παρά στην ταχύτητα. Όσοι βιάστηκαν «σκόνταψαν» στις δύσκολες βολές και φορτώθηκαν περιττά Miss, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που πάλι λόγω ταχύτητας πέτυχαν τους Penalty Targets. Τα αποτελέσματα δείχνουν τον υψηλό ανταγωνισμό που επικράτησε σε αυτόν τον Πανελλήνιο αγώνα. Συμμετείχαν συνολικά 219 σκοπευτές από 52 σωματεία, με 3 μόνο ξένες συμμετοχές. Τις περισσότερες συμμετοχές στον αγώνα της είχε το σωματείο του BUDO (26 συμμετοχές) όπου κατάφερε να ξεπεράσει σε συμμετοχές ακόμη και τον διοργανωτή ΣΟΚΟΖ που ήταν δεύτερος με 24 συμμετοχές. Τρίτο σε συμμετοχές το σωματείο της ΕΛΠΣ με 15 σκοπευτές.

Η εκδίκηση των Ladies στην Open, πρώτος σταθερά ο Τυράκης

Μία από τις ομορφότερες εκπλήξεις του Πανελλήνιου αγώνα όπλων χειρός ήταν η Δήμητρα Σαξώνη (ΟΑΠΣ) και η Αργυρώ Μακρή (ΣΣΒ) όπου κατάφεραν και άφησαν πίσω τους μεγάλα ονόματα της κατηγορίας όπως αυτό του Παναγιώτη Δρακάκη (ΑΣΟΧ), Μιχάλη Μακαρούνα (ΣΣΒ) και Ευστάθιου Κακογιάννη (ΟΑΠΣ). Η Δήμητρα Σαξώνη (ΟΑΠΣ) βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης με μόλις 0,29% μπροστά από την Αργυρώ Μακρή (ΣΣΒ) που κατέλαβε την 6η θέση, προμηνύοντας μελλοντικό ανταγωνισμό και στην Open Ladies. Ο νικητής της Open, Γιάννης Τυράκης (ΣΟΑΡΚΑΛ) έκανε έναν πολύ σταθερό αγώνα και επικράτησε με 6,25% έναντι του Γιώργου Καλογεράκη (ΜΛΠΣ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Τυράκης είχε μόνο δύο Miss σε έναν αγώνα 348 φυσιγγίων, ενώ κατάφερε να συγκεντρώσει 269 Alpha που αντιστοιχούν στο 77,29% των συνολικών βολών. Τρίτος στην κατάταξη ο Κώστας Μαδαρός (ΟΑΠΣ) με 91,91%. Η κατηγορία της Open είχε συνολικά 27 συμμετοχές.

Τρένο ο πατρινός της Standard, Βασίλης Τσιρογιάννης

Στα σημεία κέρδισε ο Βασίλης Τσιρογιάννης (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ) τον Αλέξανδρο Χάμλατζη (BUDO) όπου και τον άφησε στη δεύτερη θέση με μόλις 1 πόντο διαφορά και ποσοστό 0,08% !! Ο Βασίλης Τσιρογιάννης δεν είχε τόσο καλές βολές αφού πέτυχε ποσοστό 69,54% στα Alpha, παρόλα αυτά αποδείχθηκε εξαιρετικά γρήγορος και κέρδισε μεγάλη διαφορά στο χρόνο ιδιαίτερα στα μεγάλα στάδια. Τρίτος στην κατάταξη ο Χρήστος Ρωμανός (ΕΛΠΣ) με 95,73% ο οποίος αν και Senior, κατάφερε να παίξει στα ίσα τους νεότερους και να κερδίσει μία θέση στο βάθρο αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα της κατηγορίας όπως αυτό του Ευάγγελου Παπαγρηγορίου (BUDO), Ιωάννη Σάλτα (ΑΘΛΟΣ) και του Κων/νου Ρουμελιωτάκη (ΣΚΟΙΕΡ). Η κατηγορία της Standard συγκέντρωσε συνολικά 52 συμμετοχές.

Τα πάνω-κάτω στην Production, ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Γρηγόρης Γρηγορίου

Με μία εκπληκτική επίδοση ο Γρηγόρης Γρηγορίου (ΑΣΟΛΠ) κατάφερε να αφήσει πίσω του βροντερά ονόματα της ελληνικής σκοποβολής και να καταλάβει τη θέση που του αξίζει στην κατάταξη του πανελληνίου αγώνα όπλων χειρός. Έτσι, για τις ελληνικές συμμετοχές, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νίκο Καβουκλή (ΣΚΟΡ) και στην τρίτη θέση τον Αλέξανδρο Σκλάβη (ΣΚΟΝΚ)! Μπορεί οι διαφορές να ήταν εξαιρετικά μικρές μεταξύ των τριών πρώτων, ο Γρηγόρης όμως κέρδισε επάξια την πρώτη θέση και το γεγονός ότι άφησε τόσο μεγάλα ονόματα πίσω του δείχνει την υψηλή σκοπευτική του κλάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο τελευταίος αγώνας του Γρηγόρη Γρηγορίου στην Production αφού πλέον σκέφτεται με τη νέα χρονιά να αγωνιστεί στην Open. Αν συνυπολογίσουμε τις διεθνείς συμμετοχές, ο Artem Sakharov (Βουλγαρία) κέρδισε την πρώτη θέση, αφήνοντας όμως άσχημες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους σκοπευτές αφού αγωνίστηκε στο Pre-Match καθώς το Σαββατοκύριακο έπρεπε να αγωνιστεί σε άλλο μεγάλο αγώνα του εξωτερικού. Δεύτερος ήταν ο επίσης Βούλγαρος, Hristov Rossen και τρίτος ο δικός μας Γρηγόρης Γρηγορίου (ΑΣΟΛΠ). Η κατηγορία της Production έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών συγκεντρώνοντας  102 σκοπευτές!

Κόντρα για την πρώτη θέση και στην Classic, πρώτος ο Γιάννης Κελαϊδάκης

Με πολύ μικρή διαφορά ο Γιάννης Κελαϊδάκης (ΟΑΣΚ) ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για την κατηγορία Classic. Στη δεύτερη θέση, ο Χρήστος Παπαδοπετράκης (ΣΚΟΑΠ) έμεινε πίσω για μόλις 0,10%. Τρίτος στο βάθρο ο Στέφανος Χαιρόπουλος (ΟΠΣΚ) με ποσοστό 91,85%. Η Classic συγκέντρωσε 22 συμμετοχές, αρκετά ικανοποιητικός αριθμός.

Χωρίς εκπλήξεις τα περίστροφα, πρώτος ο Γιώργος Καυκαλάς

Στην πρώτη θέση με μεγάλη άνεση βρέθηκε ο Γιώργος Καυκαλάς (ΣΚΟΑΠ) αφήνοντας δεύτερο τον Ιωάννη Καθάρειο (ΟΑΣΚ) με μεγάλη διαφορά. Τρίτος, ο Βασίλειος Σαγρής (ΩΡΙΩΝΠΥΡΓ) με 81,93%. Η κατηγορία της Revolver συγκέντρωσε 8 συμμετοχές.

Λίγα τα DQ του αγώνα, δύο οι ενστάσεις

Ο πανελλήνιος αγώνας όπλων χειρός για το 2016 τελείωσε με συνολικά 8 DQ εκ των οποίων τα 3 προήλθαν από αθέμιτο πυροβολισμό, ενώ τα υπόλοιπα 5 από σπάσιμο γωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των DQ θεωρείται μικρός σε σύγκριση με τους συνολικούς αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν και δύο ενστάσεις. Η πρώτη ήταν ένσταση τρίτου και αφορούσε βλάβη πεδίου, αφού εκ παραδρομής έμεινε ανοικτό ένα παράθυρο στο στάδιο. Ο αθλητής δεν δέχτηκε να κάνει Re-Shoot αφού τα φύλλα αγώνος του είχαν υπογραφεί και έτσι ανέλαβε η επιτροπή διαιτησίας όπου και διέταξε το Re-Shoot στο στάδιο.

Η δεύτερη ένσταση σχολιάστηκε αρκετά και έφερε αρκετούς προβληματισμούς. Πραγματοποιήθηκε όταν κριτής ζητούσε φυσίγγια από σκοπευτές χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτά που έφεραν επάνω τους, αλλά τους ζητούσε να ανοίξουν και τη σκοπευτική τους τσάντα. Η εκδίκαση της ένστασης δικαίωσε τελικώς τον κριτή όπου η επιτροπή διαιτησίας απεφάνθη ότι η σκοπευτική τσάντα αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του σκοπευτή και ο κριτής έχει δικαίωμα να ζητήσει φυσίγγια μέσα από εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν θέμα έχει απασχολήσει τη σκοπευτική κοινότητα διεθνώς, με τις περισσότερες απόψεις να υποστηρίζουν ότι η σκοπευτική τσάντα δεν αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του σκοπευτή και ο κριτής δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει να πάρει φυσίγγια από εκεί.

Τα πλήρης αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε στο ShooterSIS εδώ

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα